Így maradj energikus, fitt kismama

Oldalunkon több cikket is olvashatsz arról, milyen fontos, hogy a babavárás alatt is tudatos maradj. Ez nemcsak a te egészséged miatt nagyon lényeges, hanem a babád egészséges fejlődését is elősegíti. A tudatosság mögött sok minden rejlik. Ilyen az egészséges táplálkozás, a mozgás, a kiegyensúlyozott és átgondolt szexuális élet, valamint az is, hogy mennyire tudsz vigyázni magadra, a testedre.
Aki azt mondja, hogy egy kismama a teljes várandóssága alatt mindig mosolygós, fitt és majd kicsattan az egészségtől és a jókedvtől, az lehet, hogy szebb képet igyekszik festeni a valóságról. Sokszor bizony fáradt, letört is lehet egy leendő édesanya. A testedben óriási változás megy végbe, ami bizony megvisel. Nem kell azonban elkeseredned, vannak ugyanis olyan trükkök, amelyekkel elérheted, hogy a várandósság alatt fitt és energikus maradj.
Mit tehetsz, hogy megőrizd az energiád és a babavárás valóban életed egyik legszebb időszaka lehessen?

1. Táplálkozz változatosan

Kettő helyett enni nem egészséges, nincs is rá szükséged. Igaz, hogy több bevitt energiára van szükséged, de ez nem jelenti azt, hogy sokkal többet kell enned. Inkább csak másképp kell táplálkoznod. A lényeg az, hogy kevesebbet egyél, de gyakrabban, akár 2 óránként is. Ezzel biztosíthatod az energiaszinted állandóságát, valamint megmenekülhetsz a puffadás és a gyomorsav-tþngés kellemetlenségeitől is. Fogyassz több rostdús ételt, sok fehérjét, egészséges zsírokat és kevesebb szénhidrátot.

2. Nagyon figyelj a megfelelő arányú és minőségű vitaminbevitelre

A várandósság alatt megnő a vitamin, a nyomelem és az ásványi anyag igényed. Ha valóban tudatos vagy, akkor már a várandósság előtt figyelsz arra, hogy a raktáraidat feltöltsd. A babavárás alatt B1-, B2-, B12- és C-vitaminból megnövekszik a szervezeted igénye, de oda kell figyelned az D- és A-vitamin, a folsav, a jód, a vas, a foszfor, a kalcium és a magnézium megfelelő arányú bevitelére is. Az omega-3 zsírsavak fogyasztása is elengedhetetlen. Ne feledkezz meg arról, hogy a kisbabád egészséges fejlődése is a te kezedben van. Amellett, hogy rá is odafigyelsz, ezekkel a létfontosságú tápanyagokkal azt is biztosítod, hogy ne légy folyton fáradt.

3. Állj másképp a mozgáshoz, mint azelőtt

Ez vonatkozik arra is, ha a várandósság előtt sokat sportoltál, és arra is, ha egyáltalán nem volt életed része a mozgás. Babavárás alatt a tested igényeire kell figyelned elsősorban, de a megfelelő mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy állandó maradjon az energiaszinted. Ha naponta fél órát sportolsz, mozogsz, akkor máris sokat teszel azért, hogy a szülésed könnyebb legyen, a szülés utáni felépülésed pedig gyorsabb, és megőrizd az izmaid feszességét. Ha teheted, ússz sokat, mivel ez a mozgásforma minden izomcsoportot megmozgat, kellemes, és a saját tempódban űzheted. Eljárhatsz kifejezetten kismamáknak létrehozott programokra is: terhestornára, kismama jógára. Az a fontos, hogy ebben kövesd az orvosod utasításait. Ne hagyd túlpörögni a pulzusod, és ne fáraszd ki magad túlságosan, nem ez a cél.

4. Legyen „én-időd”

Hangzatos szó, de ami mögötte van, mégis nagyon fontos. Ahhoz, hogy fitt lehess, sok-sok pihenésre van szükséged, valamint arra is, hogy olyan dolgokra fordíts időt, amelyek kikapcsolnak és feltöltenek. A házimunkából csak annyit csinálj, amennyi valóban jólesik. Iktass be naponta egy-egy hosszabb-rövidebb sétát, gyönyörködj a természetben.

5. Nyugodtan kérj segítséget

Amikor babát vársz, mindennél fontosabb az, hogy ki tudd pihenni magad. Oszd meg a pároddal a teendőket, ha segítségre van szükséged, szólj édesanyádnak, a barátnőidnek, a testvérednek, bárkinek, akivel szívesen vagy együtt, hogy kisebb-nagyobb dolgokban segítsenek. Hidd el, mindenki szívesen teszi. Ahhoz, hogy legyőzd a fáradtságot, néha fejet kell hajtanod, ha a szervezeted azt kívánja és napközben is lehet egyet szundítani.

Kovács-Hain Zsuzsa

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!