így lettem apa

így lettem apa

Amikor egy marcona férfi kezében ott alszik egy kisbaba, nincs annál szívmelengetőbb látvány. Ez mindent elmond a férfiról és a világhoz való hozzáállásáról. Robi nemrégiben lett édesapa, levele pedig – amelyben elmeséli, hogyan történt mindez – nagyon szívhez szóló.

A történetem néhány hónapja kezdődött, amikor a feleségem, Kata erős fájdalmakra kezdett panaszkodni. Tudtuk mindketten, hogy a kisfiunk jelzi, hogy szeretne már találkozni velünk. Kicsit több, mint 9 hónapja vártunk a nagy találkozásra, már minden nap tele volt izgalommal.Tudtam, hogy Kata szeretné, ha bent lennék a szülésnél, de bevallom, számomra ez nem volt ennyire egyértelmű. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de féltem, hogy mit látnék ott.

Rengeteget olvastam a témáról, hallottam ezt-azt a haveroktól is, és nem igazán éreztem a zsigereimben, hogy nekem ott a helyem. Nyilván bennem volt, hogy Kata az első, amit ő szeretne, az lesz.

Mindenesetre félve ültem a kocsi volánjához, mint akinek a fogát húzzák, de tudtam, hogy akárhogy is lesz, ma belőlem apa lesz! Elindultunk a kórházba, Kata egyre jobban szenvedett. Ettől engem is vert a víz, mert úgy éreztem, hiába vagyok mellette, nem tudok neki segíteni. Kudarcot vallani nem akartam, így hát tettem, amit olvastam a könyvekben: simogattam a hátát, próbáltam enyhíteni a fájdalmán, de legbelül ordítani tudtam volna, annyira rossz volt látni a szenvedését. Egyre inkább biztos voltam abban, hogy a szülőszobára nem akarok bemenni. Nagyon féltettem őt és a gyereket is. Azt gondoltam, ha nem vagyok ott, valahogy gyorsabban eltelik az idő. A vajúdás nagyon sokáig tartott (legalábbis az én időérzékemmel mérve). Eleinte nem tágult eléggé, kicsit aggódott, hogy császár lesz a vége. Próbáltam megnyugtatni, hogy minden rendben lesz – mit is tehettem volna?

Amikor elhangzott a kérdés, hogy „Ugye bent leszel velem?”, meghűlt bennem a vér, de csak bólogatni tudtam. Felnéztem rá, hogy már eddig is kibírta, és fogalmam sem volt, hogy bent mi vár rá, mi vár rám. Elkezdtem még jobban izzadni, ahogy közeledett az idő. Az orvos mondta, hogy kiváló, már négy ujjnyi, indul a dolog. Édesjóistenem – gondoltam. Mi lesz velem? Rám adták a kórházi hacukát, és már mentünk is, azaz engem csak tessékeltek. Minden őrült gyorsan történt. Burkot repesztettek, és elkezdődött a végeláthatatlan harc, ami nem is volt olyan végeláthatatlan. Kata nagyon ügyesen összpontosított, ahogyan én is – arra, hogy el ne ájuljak. Hihetetlen, hogy ebben a kicsi, törékeny nőben mennyi erő lakozik. Én sehol sem vagyok hozzá képest, ezt az első öt percben megállapítottam. A vajúdást sem bírtam volna ki, nemhogy ezt az egészet. De Katán szinte semmi sem látszott. Vagy csak én láttam gyönyörűnek? Nem tudom.

Néhány nyomással (részemről néhány mikroájulással) később, megszületett a kisfiunk, Áron. Katából ebben a pillanatban édesanya lett, belőlem apa. APA! Nem hittem volna, hogy ez a várakozás, ami ennyi örömmel vegyült a kilenc hónap alatt, a születéssel olyan élménnyé sűrűsödik, ami biztosan egy egész életen át elkísér. Persze most már tudtam, hogy ha ezt az egészet kihagyom, bántam volna, amíg csak élek. Áron azonnal szopizni kezdett, egy csoda volt. Bármennyire nyálasnak hangzik is, az élet nem ad kétszer ilyet, minden szülés más. Elvágtam a köldökzsinórt, de már alig láttam, mert zokogtam örömömben. Én, a 100 kilós férfi hirtelen nagyon kicsinek éreztem magam Kata mellett. Ő volt a hős, aki életet adott a gyermekünknek, akit már akkor szerettem, amikor kiderült, hogy él Kata hasában. Annyi mindenre megtaníthatom, olyan sok élmény áll még előttünk.

Katára egész másképp nézek azóta. Gyönyörűnek látom a nap minden percében. Csodálattal nézem, ahogy eteti Áront. Hihetetlen, hogy mire képes egy nő, a női test. Uraim, ha vacillálnak, hogy bemenjenek-e a párjukkal a gyermekük születését végigasszisztálni, akkor ne gondolkodjanak, csak menjenek. A legnagyobb csoda, amiben egy férfinak része lehet.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!