• Babára várva
 • Lélek
 • Hétféle lelkiállapot várandósság alatt – Te is felülsz erre az érzelmi hullámvasútra
Hétféle lelkiállapot várandósság alatt – Te is felülsz erre az érzelmi hullámvasútra

Hétféle lelkiállapot várandósság alatt – Te is felülsz erre az érzelmi hullámvasútra

A várandósság ideje alatt a hangulatod nagyon ingadozó lehet. Egyszer sírsz, máskor pedig nagyon jó a kedved, esetleg dühös leszel a semmire. A kilenc hónap megpróbáltatásai és örömei sokféle hangulattal és lelkiállapottal szembesítenek.

1. Hurrá, kisbabám lesz!

Ó, igen! Ez a legjobb érzés a világon. Az, amikor világossá válik számodra, hogy gyermeked lesz. A pozitív terhességi teszttel a kezedben madarat lehet fogatni veled. Minden lepereg a szemed előtt, hogy milyen lesz majd a kicsivel, mennyire fogd őt szeretni, hova mentek majd sétálni, mi lesz az első szó, amit kimond majd. A gondolatoktól is már fantasztikusan érzed magad, és szétkürtölnéd a világnak, hogy milyen csodás dolog történik veled.

2. Úristen! Kisbabám lesz!

Az első örömtánc után nem sokkal jön a sokk. Felrémlik előtted az összes rémtörténet, amit olvastál a szülésről, az első hetekről a kisbabával, a szoptatás nehézségeiről. Kicsit talán félni kezdesz az egésztől, és azt gondolod, hogy nem biztos, hogy jól fogod csinálni.

3. Hogy lehetek ennyire fáradt?

Nem érted, hogy hogy lehet túlélni egy napot úgy, hogy legszívesebben állva, ülve, bárhogy elaludnál. Minden praktikát kipróbálsz, de semmi sem hat igazán. Pihenj, aludj sokat, hiszen ez most nagyon fontos. Nem véletlen, hogy folyton fáradt vagy.

4. Hogy lehet egy reklámon sírva fakadni?

És nem csak egy reklámon. Még vidám dolgokat is érezhetsz rendkívül szomorúnak, olyannak, ami megríkat. Ez a hormonok játéka. Változnak, ahogy a tested is. Követni viszont nagyon nehéz.

5. Végre annyi energiám van, hogy hegyeket tudnék megmozgatni!

Az első trimeszter álomkóros időszaka után, csodás felüdülés a második trimeszter. Ebből a szempontból ez a legjobb időszak. Végre fellélegezhetsz, és lesz egy kis időd az alváson kívül másra is. Csodásan nézel ki, szép, egészséges a hajad, a bőröd, és igazán jól érzed magad.

6. Egyszerűen csodás dolog a várandósság! Imádom!

Minden szorongás és rossz érzés azonnal a múlté, ahogy megmozdul a kisbabád a pocakodban. Innentől csak az örömre koncentrálsz. Kicsit azért aggódsz is, hogy minden jól menjen, és megijedsz, ha esetleg egy darabig nem érzékeled őt. Hidd el, minden rendben, csak néha ő is alszik. Ha sokáig nem tapasztalsz magzatmozgást, hívd az orvosod!

7. Olyan pakolós kedvemben vagyok

Mindent elrendezel, folyamatosan a kicsi dolgait pakolászod. Egyszer a szekrénybe, majd a komódba, á, ott sem jó… Össze kell pakolni a kórházi táskát, de a konyhában is rendet kell tenni. Már nagyon várod a kicsit.

Természetesen ennél sokkal több lelkiállapot és élethelyzet vár rád a várandósságod kilenc hónapja alatt. Mindenki másképp éli meg ezeket a helyzeteket, és másképp veszi az akadályokat. Egy biztos, a kilenc hónap euforikus örömmel zárul majd, és ez mindenkinél ugyanolyan csodás!

 

Ligeti Anna


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!