Ha ezt tudom… akkor is vállaltam volna!

Ha ezt tudom… akkor is vállaltam volna!

Minden kisbaba, minden gyermek más és más. A fejlődésük, a személyiségük, minden. Ugyanígy minden várandósság más. Egyik sem hasonlít a másikra, és egy édesanyában minden babavárás éles emlékként marad meg.

Két kislányt szültem, mindkettőt császármetszéssel. Talán csak ez az egy dolog közös a két várandósságban, semmi más. Ha ezt tudom, akkor is vállaltam volna mindkettőt, minden örömmel és megpróbáltatással együtt. Érdekes dolog ez, mert én is – ahogy minden kismama – rengeteget olvastam a babavárásról, mindent tudni szerettem volna, és borzasztóan felkészültnek éreztem magam. Ám már az első hetek is teljesen eltértek a papírformától.

Összefoglalás kismamáknak – avagy csak azt vedd komolyan, amit te magad megtapasztalsz

1. Minden várandósság más
Tudnod kell, hogy amit édesanyád vagy a barátnőd mesélt a saját várandósságáról, korántsem biztos, hogy nálad is ugyanúgy történik majd. Az a bizonyos kilenc hónap egészen egyedi minden édesanya esetében.

2. Mindig bízz magadban
És a tested jelzéseiben. A várakozás mindenki számára várakozás, de csak te érzed, hogy mi zajlik pontosan a testedben. Nem mondhatja meg senki, hogy hogyan kellene érezned magad, minek kellene történnie. Csak te tudod, és csak te tudhatod.

3. A tested megváltozik – na és?
Vannak anyák, akiknek a pocakjuk csak kicsit nő meg, másoknak akkora lesz, mintha hármasikreket várnának. Van, akinek a bőre rugalmasabb, könnyebben viseli a változásokat, mások bőrén örök jelek maradnak a szülés után. A tested is te vagy, és te is változol vele együtt. Most már édesanya vagy…

4. Nem baj, ha nem vagy biztos az érzéseidben
Nem minden pillanat felhőtlenül boldog, ezt te tudod a legjobban. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai a várandósság kilenc hónapja alatt. Semmi baj, ha úgy érzed, elhatalmasodik rajtad a kétely. Sokszor éreztem úgy én is, hogy nem vagyok elég érett arra, hogy édesanya legyek. A következő percben meg már azért sírtam, hogy hogyan is gondolhattam ilyet. Ne félj, minden rendben lesz!

Vannak azonban dolgok, amelyek megkönnyítik a várandósságot, és ez mindegyik babavárásra igaz.

1. Pihenj sokat
Nos, nem azért, mert a szülés után majd nem teheted, hanem azért, mert a babád csakis nyugodt körülmények között tud egészségesen fejlődni. Bizonyára szeretnél érte mindent megtenni, amit csak lehet. Miért pont a pihenéssel spórolnál.

2. A mozgás legyen az életed része – most is
Tudom, tudom, sokan és sokat mondják, milyen fontos a mozgás. De tényleg az. Az oxigén, a boldogsághormon és sok más miatt is. A szervezeted egy olyan helyzetben van jelenleg, ami folyamatos változásnak teszi ki. Az alkalmazkodás fontos, a mozgás pedig segít a bőrödnek, a szöveteidnek ebben.

3. Mindenre adj magadnak kellő időt
A várandósság nem sétagalopp, ez teljesen biztos. Szükséged van arra, hogy hozzászokj a gondolathoz, a tested változásaihoz, mindenhez. Adj időt magadnak!

+1 Figyelj oda a vitaminpótlásra
Ez azért nagyon fontos, mert a babád teljesen tőled függ. A pocakod ad számára védelmet, a táplálkozásod viszont igencsak meghatározza a fejlődését. Igyekezz változatosan táplálkozni, és a megnövekedett tápanyagigényedet minőségi terhesvitaminnal egészítsd ki.


Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!