Ha babát szeretnél, kezdd a felkészülést az étkezéseddel!

Ha babát szeretnél, kezdd a felkészülést az étkezéseddel!

A fogantatás előtti felkészülés nagyon fontos, hiszen csak így érkezhet a kisbabád egy olyan közegbe, ami segíti a fejlődését, támogatja őt, amíg megszületik. Lényeges tehát, hogy az életmódodat a lehető leghamarabb egészségesre alakítsd. Ez akkor is nagyon fontos, ha eddig valamiért nem jött össze a baba. Kezdd az átalakulást a konyhában és az étkezőasztalnál!

1.   Mindig reggelizz!

Egy bőséges, egészséges reggeli megkoronázza a napodat, ráadásul segít a termékenységi problémákon is. A reggeli elfogyasztása ugyanis pozitívan hat a hormonokra. Egy tanulmány PCOS-ben szenvedő nőket vizsgált. Azt találták, hogy ha a napi kalóriamennyiség legnagyobb részét a reggelivel vitték be, akkor jelentősen csökkent az inzulin és a tesztoszteron szintje is. Ezek magas szintje nem jó irányba befolyásolja a termékenységet. Ezért is nagyon fontos tehát, hogy reggelizz – akkor is, ha nincs PCOS-ed.

2.    Figyelj a szénhidrátokra!

Akkor is, ha nem kell szembenézned a PCOS-val, fontos, hogy egy kicsit csökkentsd a széhidrát-bevitelt. Nemcsak a mennyiségre kell odafigyelned, hanem arra is, hogy tartózkodj a finomított szénhidrátoktól. A fehér lisztből készült kenyér, tészta, de a fehér rizs és a különböző, hozzáadott cukrot tartalmazó ételek, a félig kész élelmiszerek mind-mind finomított szénhidrátokat tartalmaznak. Ezek a vércukorszint gyors emelkedését idézik elő, így az inzulin szintje is hamar emelkedik. Az inzulin azonban kémiai értelemben hasonlít a petefészkek által termelt hormonhoz, amely a peteérésért felelős. Ha az inzulin szintje folyamatosan magasabb, akkor a szervezet megzavarodik, azt hiszi, nem kell termelnie a peteérést segítő hormont, mert van belőle elég. Így megtörténhet, hogy nem következik be az ovuláció.

3.   Figyelj a fehérjékre is!

Figyelj arra, hogy egyes állati fehérjéket helyettesíts növényi fehérjékkel. Vagyis fogyassz több hüvelyest, diófélét, magvakat. A húsok helyett válassz halakat, vörös hús helyett fehér húst. 

4.   Figyelj a zsírokra!

A zsírok fontos helyet foglalnak el a táplálkozásunkban, csak nem mindegy, hogy milyen zsír és milyen arányban. A transzzsírok nagyon rossz hatással vannak a termékenységre. Hosszú távú fogyasztásuk hozzájárulhat a meddőség kialakulásához.

5.   Az antioxidánsok nagyon fontosak!

Az antioxidánsok nemcsak a bőrödre vannak jó hatással, hanem a termékenységet is javíthatják. A folát például, vagy a cink férfiaknál és nőknél is sikeresek ebben. Küzdenek a szervezetben lévő szabadgyökökkel, amik a spermiumokat és a petesejteket is károsíthatják. Kutatások foglalkoztak a témával mind férfi-, mind női oldalról. A férfiak esetében már egészen kevés, 7,5 dkg dió fogyasztása javított a spermiumok minőségén. Nők esetében pedig bebizonyosodott, hogy a magasabb folátbevitel növeli az élveszülés arányát.

6.   Válassz jól terhesvitamint!

Lehet, hogy azt hiszed, a várandósság előtt nem fontos, hogy terhesvitamint szedj, hiszen még nincs baba a pocakodban. Egy jól megválasztott terhesvitamin azonban pont azokból a tápanyagokból tartalmaz emelt mennyiséget, amelyek segítik a fogantatást és a várandósság alatt is hozzájárulnak a kisbabád egészséges fejlődéséhez. Válassz hát tudatosan!

A fentiek segítenek abban, hogy egészségesebben élhess, ezáltal optimális testsúllyal vágj bele a babaprojektbe. Ez azért nagyon fontos, mert megfelelő testsúly mellett kevésbé fenyeget a rendszertelen menstruáció, kevésbé károsodhatnak a petesejtek és az ovulációd is rendszeressé válik. Az étkezésed megreformálása az első lépés a kisbabád felé.

 

Tarjáni Rita

 

Mindezt összefoglalva, sokat teszel a saját és kisbabád egészségéért azzal, hogy a helyes táplálkozás mellett a Gravida Optima szedésével feltöltöd a szervezeted a várandósság előtt, és kiegészíted a megnövekedett tápanyagszükségletet a várandósság és szoptatás alatt.

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!