Gyerekjáték az élet

Már akinek, nem igaz? Sokszor a méregdrága fejlesztő játékok csak a sarokban pihennek, nem játszik velük senki. A gyerekek hamar megunják, hiszen ugyanazt a zenét nyomják újra és újra, és a játéklehetőségek tárháza is igen szűkös ezeknél a játékoknál. Bezzeg azok, amiket anya, apa vagy a nagyiék csinálnak! Összegyűjtöttünk most néhány kreatív, könnyen elkészíthető, hasznos játékot, amit bátran adhatsz a csemetéd kezébe. A jutalmad hosszú csend, és elmélyült játék lesz.

A babát, totyogót lefoglalni sokszor nem könnyű feladat. A szülők pedig gyakran esnek abba a hibába, hogy minden újdonságot megvesznek, amelyről hallották vagy úgy vélik, hogy fejlesztő jellegű, sokat segít a kicsinek a világról való tanulásban. Ám egy idő után azzal szembesülnek, hogy a gyerek csak unatkozik a sok szép, csilli-villi játék közt, és nyűgösködik, nincs kedve velük játszani. Van megoldás, méghozzá nagyon is egyszerű. Olvass tovább, megmutatjuk a mi kedvenceinket.

1.
Matatófal – főleg totyogóknak

Ez a játék most nagyon trendi, ugyanakkor olcsón összehozható. Nem kell hozzá más, csak egy üres falap vagy kartonlap, amire sok minden felszerelhető. Lehet rá tenni régi telefont, forgatható elemeket, különböző textúrájú felületeket, fémből készült csúsztatható zárat, tükröt, és még sok minden mást, ami a gyermek életkorának megfelelő. Egy ügyes kezű apuka könnyen összehozza egy kis ragasztó és néhány csavar segítségével (természetesen a kartonra inkább csak ragasztani érdemes). A gyerkőcök imádják, hosszú órákig is képesek matatni a falon. Akár utazáshoz is lehet készíteni egy puha, összecsukható verziót, amivel lefoglalhatja magát a baba az autóút alatt.

2.
PET palackban csörgő-zörgő dolgok- az egészen kicsiknek is

Kisebb gyerkőcöknek is ideális játék egy sima PET palack, amibe rizst, babot, kölest, bármilyen száraz termést tehetsz. Jól zárd rá a kupakot, és indulhat is a játék. A legjobb ehhez a félliteres kis palack, az jól elfér egy kisgyermek kezében. Olyan jól elvannak ezzel a kicsik, hogy öröm nézni, és tényleg fillérekből kihozhatod. Ha elhasználódik a palack, akkor tedd a szelektív hulladékgyűjtőbe, és jöhet egy másik.

3.
Lapozható textilkönyv – kicsiknek és nagyoknak

Ezt csak akkor tudod elkészíteni, ha tudsz varrni. De ha esetleg valaki a családban be tudja vállalni, az is jó megoldás, hiszen nagyon jó dologról van szó, kár lenne kihagyni. Különböző textilekből készítsd, hogy minden oldalnak más legyen a tapintása. Használhatsz filcet, kreppet, tüllt és még sok mást is. A kis könyvnek lehet egyetlen története, de lehet több témája is az oldalaknak. A lényeg az, hogy minél színesebb legyen, sok-sok zsebbel, tépőzárral, gombbal, lógó, fityegő elemmel, kedves, aranyos figurákkal.

4.
Nagyméretű papírdoboz – ha már stabilan ül a baba

Minden háztartásban előfordul egy-egy nagyobb méretű papírdoboz, amiben valamit házhoz rendelünk. Ha van ilyen, remek autót/hintót készíthetsz belőle a gyerkőcnek, de lehet belőle házikó is. Csak ki kell vágni a megfelelő helyen, akár színesre is festheted. Autó és hintó esetén a kerekeket fel kell rajzolni, és kész is.

5.
Forgódob – nagyobb gyerekeknek

Ez a játék az egyik legnagyobb kedvenc a szerkesztőségünkben. Nagyon egyszerű elkészíteni. Kell hozzá papír szívószál, szalagtekercs megüresedett tokja, néhány kisméretű fagolyó, zsineg, fehér vagy színes papírlapok, dekor ragasztószalag, forró ragasztó.

Az elkészítési útmutató segít a megvalósításában!
Reméljük, sikerül néhány nyugodt órát szerezni ezekkel a játékokkal, próbáljátok ki, és írd meg a tapasztalataidat.
Kovács-Hain Zsuzsa
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!