Fontos, hogy mit eszik az apa!

Fontos, hogy mit eszik az apa!

Várandósság alatt a kismamának nagyon sok vitaminra, nyomelemre és ásványi anyagra van szüksége. Az azonban talán kevésbé ismert tény, hogy az apa étkezési szokásai is hatással vannak a születendő gyermek egészségére. 

A Kalifornia Egyetem kutatói nemrégiben nyilvánosságra hozták ezirányú kutatásuk eredményeit, a Human Reproduction című szaklapban. A vizsgálatok alatt arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál a férfiaknál, akik folsav-tartalmú étrend-kiegészítőket fogyasztottak, kisebb a valószínűsége a normálistól drasztikusan eltérő spermiumok kialakulásának, valamint náluk kisebb az esélye a férfimeddőségnek is. A kutatás szerint a folátok különösen hatékonyan csökkentik az aneuploidia nevű kromoszóma-defektusos spermiumok létrejöttének valószínűségét.

A folátok vízben oldódó vitaminok, a folsav sói, amelyek a méhen belüli élet kezdetétől intenzíven szerepet játszanak a sejtosztódásban, ezáltal az anyai és magzati szövetek növekedéséhez szükséges fehérjeképződésben töltenek be kulcsszerepet. Hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez is. A folátok anyagcseréjét többek között a B12 és a B6 vitamin is segíti.

Fontos, hogy mit eszik az apa!

Brenda Eskenazi, az egyetem kutatója elmondta, hogy „A bevitel növelésével növelhető a vitamin jótékony hatása is. Napi 800 mikrogramm bevitellel akár harmadával csökkenthető a különböző típusú aneuploidiák kialakulásának valószínűsége”.

A folsav segíthet megóvni az újszülötteket az idegi sérülésektől. Ezért és sok más hasznos tulajdonságáért sok országban az alapélelmiszerek - liszt, rizs, tésztafélék- is tartalmaznak hozzáadott folsavat.
A jelenlegi ajánlott folát-mennyiség 19 éven felüli férfiaknak napi 400 mikrogramm, a kutatások szerint azonban gyermekvállaláskor a spermanövelés végett ennél többre is szükség lehet.

De mi az a sperma-aneuploidia?

A sperma-aneuploidia felelős a vetélések harmadáért, és a Down-szindróma és más egyéb ritka kromoszóma defektus kialakulásának jelentős hányadáért.. Brenda Eskenazi szerint a spermavizsgálat eredményei alapján a férfiak spermája 1-4 százalékának van valamilyen típusú aneuploidiája, de ez egyénenként változó lehet. „A mostani az első sperma vizsgálattal is alátámasztott kutatás, amely megmutatta, hogy a születendő kisgyermek egészségének szempontjából nemcsak az anya, de az apa étkezési szokásai is szerepet játszhatnak”.
 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!