Férfiből apa lesz
Férfiből apa lesz

Férfiből apa lesz

Egy kisbaba érkezése fenekestől felforgatja a család életét, átalakítja az addig olyan jól megszokott mindennapokat. Megváltoznak a prioritások, mindkét szülő másképp tekint önmagára és egymásra is. Most már nem csak nő és férfi van a kapcsolatban, hanem anya és apa is. De hogy lehet apát kicsit jobban bevonni a babával eltöltött mindennapokba?

Kezdjük az elején

Főleg elsőgyermekes szülőknél fontos az, hogy még a szülés előtt tapasztalatokat, némi gyakorlati tudást szerezzenek arról, mit, hogyan kell majd csinálni a babával. A millió kérdés, ami ilyenkor az emberben kavarog, nem könnyíti meg a dolgot. Vajon jó szülők leszünk? Jó anya leszek? Jó apa leszek? Mi történik a pocakban? És még sok, ezekhez hasonló kérdés. Mivel minden változás a te testedben zajlik, a párod nehezen tud bekapcsolódni, segítened kell neki ebben.

 • Kérd meg, hogy kísérjen el az ultrahangos vizsgálatokra.
  Sok férfiban csak akkor tudatosul igazán, hogy édesapa lesz, amikor megpillantja először a kisbabáját az ultrahang gép monitorán. Valószínűleg az első ilyen élmény után már ő maga kéri, hogy veled tarthasson.
 • Vidd magaddal a beszerzőkörutakra.
  A férfiak többsége utál vásárolni, de ha a kisbabáról van szó, az más. Ha kikéred a véleményét babakocsi-ügyben, vagy ő választhat babahordozót, gyerekülést, mindjárt másképp érzi magát.
 • Jelentkezzetek be egy szülésfelkészítő tanfolyamra...
  ahova ő is veled tarthat. Ezek a tanfolyamok közelebb hozzák a szülőket a fejlődő kisbabához. Sok olyan információt is megtudhattok a szülésről, amelyek egyelőre kérdésként fogalmazódtak meg bennetek.
Férfiből apa lesz

Egy kisbaba érkezése fenekestől felforgatja a család életét

A szülésfelkészítő tanfolyam

Egy kisbaba 9 hónapig fejlődik az édesanyja pocakjában. Ez az idő azonban általában kevés ahhoz, hogy mindenre felkészüljetek. Nagyon nehéz szerep a szülőké, amely rengeteg örömmel, szeretettel, ugyanakkor aggódással, szorongással és félelemmel jár együtt. A fent említett millió kérdés pont emiatt van bennetek, újdonsült szülőkben. Azon kívül, hogy a szülőség lelki oldala is ködbe burkolózik, rengeteg gyakorlati kérdés is felmerül, amire egy szülésfelkészítő tanfolyam keretein belül megkaphatjátok a választ.

 • Hogyan szüljek?
 • Mik a jogaim?
 • Hogyan kell bánni a babával?
 • Hogy kell szoptatni őt?
 • Mit kell csinálni, ha nem akar, vagy nem tud szopizni?
 • Milyen változások történnek anyában és apában?
 • Milyen lesz otthon a babával?

A szülésfelkészítőn a gyakorlatban is találkozhattok azzal, hogy hogyan kell egy kisbabát ellátni, kipróbálhatjátok, hogyan kell tartani, pelenkázni, öltöztetni. Ez nemcsak anyának, hanem apának is nagy élmény. Nem beszélve arról az előnyről, hogy nem lesz bennetek félelem az első otthon töltött hetekkel kapcsolatban. A tanfolyamon beszélnek majd a szülésről, az apás szülésről is, ami egy születendő család életében az első közös nagy élmény.

A szülésfelkészítő tanfolyam

Egy olyan szülésfelkészítő tanfolyam után, amelyen apa is részt vesz, szinte adja magát, hogy a baba születésekor apa is ott legyen. Vannak férfiak, akik ebből inkább kimaradnának, de a többségük meg is bánja. Az élmény elmondhatatlan, a szülőszobán lesz férfiból apa. A hosszú út, amit eddig bejárt, itt véget ér, és egy másik kezdődik, amin már a családjával együtt mehet tovább. Az apás szülés során az édesapának nagyon fontos a feladata: segíti az anyát a vajúdás alatt, akkor, amikor a legnagyobb szüksége van a törődésre, de végig ott van a kitolási szakasznál is. a szülésfelkészítő tanfolyamon tanult gyakorlati technikáknak itt nagy hasznát veszitek majd, hiszen a vajúdás során többféle relaxációs- és légzési technikát alkalmazhattok, amik megkönnyítik a fájdalom elviselését. Az apás szülésre fel kell készülni. Ne csak magadnak pakolj össze kórházi pakkot, hanem gondoljatok arra is, hogy egy hosszú vajúdás alatt apa is megéhezhet, ő is szomjas lesz, neki is kell az energia. Úgy készüljetek tehát, hogy ezekért ne kelljen a kórházi büfébe rohangálni, hanem legyen minden a kezetek ügyében.

Amikor megszületett a baba

Csodálatos érzés, amikor a kezetekben tarthatjátok azt a kisembert, akit 9 hónapon át csak elképzeltetek, akinek az arcocskáját csak a modern ultrahangos technika segítségével láthattátok (vagy nem). A nagy fájdalmak és a vajúdás szenvedése már a múlté, és teljes családként térhettek haza, örömmel, szeretettel telve. Persze a hétköznapok mindig hoznak magukkal új és új problémákat, de ha az eddig tartó utat együtt csináltátok végig, azaz apa végig jelen volt mindenhol, akkor sokkal könnyebb lesz megoldani mindent, ami akadályként elétek gördül. Együtt könnyebb a problémák elviselése is, de csodásabb az öröm megélése is. Adjátok át magatokat a pillanatnak, mert a babákból hamar gyerkőcök lesznek, totyogók, és pillanatok alatt kamaszok. Minden illatot és történést szívjatok magatokba…

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!