„Ezért imádok kismama lenni” – 4 leendő édesanyát kérdeztünk

„Ezért imádok kismama lenni” – 4 leendő édesanyát kérdeztünk

Amikor a gyermekeimet vártam, nem voltam mindig a legjobb formámban, ez tény. A várandósság nem mindig sétagalopp, és még az én esetemben is mindegyik más volt. Természetesen számtalan okot tudtam felsorolni, miért imádom, hogy babát várok, ahogy azok a leendő anyukák is, akiket most erről megkérdeztem.

Judit (33) – A második gyermekét várja, várandóssága 23. hetében van.

„Már az első terhességem idején is imádtam, hogy babát várok. A legjobb az az egészben, hogy most semmi sem kötelező. Toleránsabbak velem a munkahelyemen és itthon, a családom is. Ha akarom, akkor egész nap pihenhetek, lelassíthatok végre. Nem kell magam szűk blézerekbe és szoknyákba préselnem, simán felvehetek olyan ruhákat, amelyekben jól érzem magam, ez nekem most megengedett. Kipróbálhattam végre egy olyan mozgást, amit eddig még soha, a jógát. Annyira megtetszett, hogy szerintem a szülés után is beépítem a mindennapjaimba. Bevallom, kicsit ki is használom néha, hogy a várandósság miatt mindent szabad. Sokat pihenek, és ha valami kell, nem félek segítséget kérni.”

Valóban nagyon jó érzés, hogy mindenki figyel rád, és legtöbbször azt csinálsz, azt eszel, amit csak akarsz. Ha úgy adódik, sírhatsz egy reklámon is akár, vagy kacaghatsz fennhangon. Ahogy a pocakod növekszik, az emberek egyre toleránsabbak lesznek veled.

Andi (25) – Első kisfiát várja, épp félidőnél jár.

„Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik, de gyönyörűnek érzem magam! Ez azért nagy szó, mert a várandósságom elején nagyon rosszul voltam, sokat hánytam, egy rövid időre kórházba is kerültem emiatt. Akkor nem éreztem úgy, hogy ez az állapot életem legjobb időszaka. Mostanra azonban minden rendbejött és csodásan érzem magam. A bőröm kisimult, a hajam olyan fényes és ragyogó, mint soha ezelőtt. Persze, bizonyára az öröm is látszik rajtam, amit azért érzek, mert a kisbabám a pocakomban növekszik.”

A kismamák valóban ragyognak, és ez a hormonjaiknak köszönhető. A baba fejlődését irányító hormonok az anyuka bőrét kisimítják, a körmét megerősítik, a haját dússá és fényessé teszik. Ebben az időszakban feltöltődhetsz.

Letícia (23) – Első gyermekét várja, most a terhessége 37. hetében jár.

„Hamarosan szülni fogok, nagyon várjuk már a kis Jázmin érkezését. Már minden készen áll, a táskámat is bepakoltam. A várandósságban maga a várakozás volt számomra a legjobb. Még soha nem vártam semmire és senkire ilyen határtalan izgalommal és szeretettel a szívemben. Tudom, hogy egy nagyon különleges élményben lesz részünk a szülés során, és az életünk teljesen meg fog változni. Ezekkel a gondolatokkal vártam és várakozok még mindig. Imádtam, ahogy a kisbabám ruhácskáit rendszerezgethettem, minden percemet lekötötte az, hogy rá gondoltam. Szerencsém volt, mert az egész várandósságom problémamentes volt, így tényleg csak a pozitív dolgokra koncentráltam. Az, amikor Jázmin megmozdult a pocimban, egyszerűen frenetikus volt. Utána már csak azt vártuk a férjemmel, hogy újra megtörténjen. Persze, ő még semmit sem látott és nem érzett az egészből. Amikor ő is megtapasztalta ezt, az maga volt a csoda.”

A meghitt, együtt töltött pillanatokból sohasem elég! Ezt az időszakot becsüld meg, és emlékezz ezekre a percekre, amikor sír a kicsi. Tudni fogod, hogyan nyugtasd meg.

Flóra (30) – A harmadik gyermekével várandós, a babavárás elején tart, a 18. hétben.

„Érdekes kérdés, hogy miért szeretek kismama lenni… Ugye nálunk már ez a harmadik baba, így már van egy kis rutinom az egészben. Nem sokat tudok magamra figyelni, mert ott a másik két gyermekem. De ez nem is baj, mert mindenki más most csak rám koncentrál. A férjem olyan, mintha az első gyermekünket várnám. Ha kell, akkor naponta háromszor rohan a boltba nekem, ha valamit megkívánok. Anyukám is folyton lesi minden kívánságom, a gyerekek az oviból hazafelé nekem szedik fel a legszebb kavicsokat. Örömteli időszak ez, de tudom, hogy nem tart örökké. Elraktározom magamban azokra az időkre, amikor majd egyedül leszek itthon a három gyerkőccel. Az nem lesz könnyű, ebben biztos vagyok, de igyekszem helyt állni majd. Mindenesetre nagyon boldogok vagyunk!”

Természetes, hogy most a kismama a család legfontosabb tagja. A várakozás kilenc hónapja alatt igazán csak ő érzi a kisbaba minden rezdülését, ezért mindenki azt lesi, ő mit szeretne. Fogadd örömmel, hogy a férjed a kedvedre akar tenni, fogadd szeretettel, ha mások figyelnek rád. Fantasztikus érzés.

 

Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!