„Évekig gyötrődtünk, de megérte”

„Évekig gyötrődtünk, de megérte”

Elgondolkodtató és nagyon aktuális levelet kaptunk Angélától, egy igencsak fontos üzenettel.
„Sziasztok, Angéla vagyok. Szeretném veletek megosztani a történetem, hátha másnak is segíthetek. 40 éves vagyok, a férjem 45, kisfiunk, Áron pedig öt éves. Ő az életünk legnagyobb ajándéka, és ezt most szó szerint értsétek. Öt év kudarca, sikertelensége után fogant meg, nagyon nehezen, kínkeservesen.

Maximalista típus vagyok, mindent szeretek 100%-osan csinálni. Így van ez a sporttal, a kinézetemmel, a testemmel is. Elvárom magamtól, hogy csinos legyek, mindig megfeleljek annak az elvárásnak, amit támasztok magammal szemben. Attila elfogadta ezt, sőt, mindig támogatott is, hogy kedvemre edzhessek, futhassak. 172 cm vagyok, 30 évesen, amikor elkezdtünk próbálkozni, mindössze 52 kg voltam. Attila mondta, hogy kezdek kicsit elszállni a folyamatos diétával, léböjttel és sporttal kapcsolatban, de én még mindig nem éreztem 100%-osnak magam. Átestem a ló túloldalára. Már alig ettem, ha pedig ettem, akkor is szinte teljesen szénhidrát-mentesen. Ebben hittem, ezt éreztem helyesnek.

Éreztem, hogy valami, vagy valaki még mindig hiányzik az életünkből. Nem volt teljes így a család, gyermek nélkül. Attila is úgy érezte, épp itt az ideje, hogy továbblépjünk ezen a szinten is, hiszen mindenünk megvolt, ami csak kellett. Mindketten jó állásban dolgoztunk, szuper házunk volt, anyagi biztonságban éltünk. Belevágtunk hát. Akkor még nem is sejtettük, mi vár ránk.

A diétázást továbbra sem hagytam abba, mert úgy éreztem, egészséges, amit a testemmel teszek. A baba azonban nem jött össze. Egy év próbálkozás után felkerestem a nőgyógyászt, aki elképedt, amikor meglátott. Persze nem mondta ki nyíltan, de láttam az arcán, hogy valami nincs rendben. Amikor elkezdtünk beszélgetni, rá is kérdezett az életmódomra. Elmondtam, hogy heti ötször sportolok, főleg hosszútávfutás az, amit szeretek, illetve úszom is. Az étkezés részét szándékosan nem emeltem ki a dolognak, de nem hagyott békén, arra is rákérdezett. Elmondtam, hogy nem fogyasztok szénhidrátot szinte egyáltalán. A gyümölcsöknél is számolok, hiszen nem engedhetem meg magamnak, hogy elhízzak. A fejét csóválta, és azt mondta, további fontos vizsgálatokat kell elvégezni, vérvételt, vizeletvizsgálatot, és sok mást is, hogy lássuk, mi lehet az oka a sikertelenségnek. Kért, hogy lassan kezdjek visszaállni a diéta előtti állapothoz, mert vészesen sovány vagyok, és így nem lehet nekimenni egy baba kihordásának.

„Évekig gyötrődtünk, de megérte”

A vér- és vizeleteredményem csapnivaló lett. Kiderült, hogy kezdődő gyomorfekélyem van, ami a folyamatos gyomorfájásért felelős. Emellett a ciklusom sem volt rendben, közel két éve nem menstruáltam. Az orvosom elmondta, hogy nagy bajban leszek, ha nem változtatok, és ebben a babával kapcsolatos sikertelenség lesz a legkisebb probléma.

Azonnali változtatásra volt hát szükség, ami eleinte nagyon nehezen ment. Kaptam sok tanácsot, gasztroenterológus és dietetikus segítségét is kértük. Eleinte mindent kihánytam, ami nem olyan volt, amit megszoktam. Borzalmas időszak volt. Folyamatosan kontrollra jártam, és a cél az volt, hogy hízzak. Ez számomra nagyon borzalmas volt, hiszen mindig az ellenkezőjéért harcoltam. Ennek ellenére küzdöttem saját magammal, a belső démonaimmal, mert annyira szerettem volna gyermeket.

Évek teltek el sikertelenül, már-már feladtuk az egészet, és az örökbefogadáson gondolkodtunk. Főleg akkor lett ez cél, amikor a második lombik is kudarc lett.

Folytattam az életmódbeli váltást, amit – legnagyobb örömömre – egyre könnyebben vettem. Már szinte teljesen el tudtam fogadni az ételek sokféleségét, csak egy-két dolog maradt, amit nem akartam enni, és ez a mai napig így maradt. Fehércukrot és fehérlisztet nem fogyasztok most sem, de ez nem olyan nagy bűn, azt hiszem.

Öt év kellett, hogy egyenesbe jöjjek, és megfoganjon a kisfiam. Teljesen természetes úton jött össze, amikor mi már a reménytelenség küszöbén álltunk. Ekkor 65 kiló voltam, most pont ugyanennyi vagyok. Csodálatosan érzem magam egy ötéves tündérfiú édesanyjaként. Köszönettel tartozom az orvosomnak, aki sikeresen meggyőzött, hogy ne helyes, amit teszek, és végigjárta velünk ezt a nehéz utat. Áron boldog, kiegyensúlyozott kisfiú, és én a legboldogabb vagyok a világon. Továbbra is sportolok, heti kétszer futok, néha úszom is. Már nem érzem ezt a legfontosabb dolognak az életben, épp annyira kell csak, amennyire az egészségem megkívánja. Változatosan, vitamindúsan étkezünk, a kisfiunk is, én is. A veszélyes diétázás a múlté, nem teszem ki magam és a családom sem többé ilyen stressznek, ennyi nehézségnek. Hosszú, kegyetlen küzdelem volt, de most visszagondolva is megérte.”


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből.



 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!