Egy várandós kismama lelke

Egy várandós kismama lelke

Nemcsak egy párkapcsolatban, egy házasságban változtat meg mindent egy kisbaba, hanem az édesanyja lelkivilágát is a feje tetejére állítja. Nagyon sok kismamát érint a szülés utáni depresszió, ám sokaknak már a várandósság alatt is egészen megváltozik a lelkiállapotuk.

Amikor nem minden felhőtlen

A babavárás a legboldogabb időszak egy nő életében – legalábbis ezt sokan gondolják így. Előfordulhat azonban, hogy te épp nem így érzel. A bizonytalanság, a szorongás nagyon meg tudja nehezíteni a dolgot.

Egy kismama vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen végigcsinálnia az egész várandósságot. Az apák azonban sokszor nem nyitottak arra, hogy részesei legyenek minden apró részletnek. Ez egyedüllét-érzést okozhat, ami tovább súlyosbítja azt az érzést, ami már kialakult a várandós kismamában.

Módosult tudatállapot

A hormonális változások kihatnak a lelkiállapotra is. Ugyanígy az is, hogy egy kismama a várandósság ideje alatt készül fel a szülőségre. Ezek együttesen olyan mértékű érzékenységet okoznak, amelyek az élet minden más területén is erősen éreztetik hatásukat.
Minden kismama támaszra vágyik. Szeretné, ha biztonságos fészket teremtene a párja. Kicsit szorosabban maga mellett tartaná a férfit. Persze az apa ettől úgy érzi, hogy túl sokat várnak el tőle.

A kismama személyisége folyamatosan alakul az új helyzethez. Érdemes tisztába jönni azokkal magzatkori eseményekkel, amelyek értek téged. Fontos, hogy tudd, volt-e valami, ami befolyásolta a születésed, volt-e esetleg baleseted újszülöttként (vagy akár még magzatként). Ezek mind-mind hathatnak a saját szülésedre, sőt, akár a várandósságodra is.

A változó tudat nem mindig negatív

Az, hogy felkészülsz a szülésre, és a tudatállapotod is megváltozik, segíti magát, a szülést. A vajúdást megkönnyíti.

Ennek ellenére a párkapcsolatodban okozhat problémákat, ugyanis az apák nem mindig értik ezt, hiszen nem élik át. Ők csak úgy tudják belehelyezni magukat a várandósság epizódjai közé, ha te, a kismama megnyílsz, és elmondod, mi zajlik benned, veled.

A baba születéséig sajátítsd el, hogy hogyan beszélj az érzelmeidről. Csak úgy várhatsz el segítséget, együttérzést a párod részéről, ha beavatod őt. A lelked változásai őt is érintik. Bizonyára sokszor érzi azt, hogy szeretné visszakapni a régi énedet, amikor még ő volt az életed középpontja. Ha megnyitod előtte a lelked, beszélsz a problémákról, ő is jobban megérti majd, mi zajlik épp. Ne feledd, ez az időszak rólad és a születendő kisbabádról szól. Méltán várhatsz el türelmet, megértést, toleranciát, alkalmazkodást a párod részéről.

Biztosítsd a szeretetedről, tudasd vele, hogy fontos neked, de ugyanakkor el kell fogadnia, hogy most egy új fejezet kezdődik, ami mindent megváltoztat majd, de ez pozitív változás.

 

Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!