Édesanya leszek?! 3. rész

Édesanya leszek?! 3. rész

Már meséltem neked a várandósság jeleiről, sorra vettük őket egészen közelről. Azonban nem esett szó még ebben a mini cikksorozatban a terhességi tesztekről. Pedig igen komoly hasznuk van.

A tesztek típusait tekintve többfélék lehetnek. Egy dolog azonban közös bennük: mindegyik vizsgálat vizeletből végezhető el. A terhességi tesztek a vizeletben megjelenő kis mennyiségű HCG, azaz terhességi hormon (Human (emberi) Chorion (terhességhez kötött) Gonadotropin (hormonok egy fajtája)) kimutatásán alapszik.

A megtermékenyített petesejt szinte az első naptól kezdve termel egy nagyon összetett anyagot. Ez az anyag jellegzetesen emberi és az egyik alkotó eleme a HCG, ami csaknem kizárólag várandósság esetén fordul elő. Az érzékenység változó, általában 4-5 nappal a várt menstruáció elmaradása után már kimutatható a terhesség. Pontosabb lehet a teszt, ha a reggeli első vizeletből történik a vizsgálat, ugyanis ebben az időszakban a terhességi hormon nagyobb mennyiségben van jelen a vizeletben.

A tesztek rendkívül pontosak. Negatív eredmény (pl.: egy csík) esetében, ha a vérzés továbbra sem jelentkezik, egy hét múlva érdemes megismételni a vizsgálatot.

A terhességi tesztek jelzik leghamarabb a várandósságot.A terhességi teszttel kb. egy héttel korábban lehet megállapítani a terhességet, mint ultrahanggal. Az ultrahangos diagnózis azon alapszik, hogy látható-e a méhben a petezsák. A petezsák azonban a fogamzás után három héttel (az 5. terhességi héten) válik láthatóvá, amikor a terhességi teszt már „régen” jelezte a hormontermelést.

A teszteket sok helyen megvásárolhatod: patikában, drogériában, nagyáruházakban. Ha patikában veszed meg a tesztet, annak az az előnye, hogy a patikus kiterjedt tájékoztatással szolgálhat neked a tesztekről, így biztosan a neked legmegfelelőbbet tudod kiválasztani. A drogériában csak leemeled a polcról, és már meg is veheted. A tesztek recept nélkül és korhatár nélkül beszerezhetők. Elvégzésükhöz nem kell különösebb ismeret vagy tudás, minden teszt dobozában van róla leírás, illetve a használati utasítás is igen részletes.


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!