Csak anya vagyok, nem nő

Csak anya vagyok, nem nő

Tovatűnt szerelem, elfogyó érzések, magány, társtalan hétköznapok, rutinszerű szexuális élet. Ez jellemzi most Anita mindennapjait. Olvasd el a történetét, amit Ligeti Anna jegyzett le.

 „A kívülállók szerint az életem meseszerű, hiszen van két szép gyermekem, egy szerető férjem… szóval összetehetem a két kezem, amiért ilyen csodás családom van, és ilyen szerencsés vagyok. Azt hiszem, amikor arról álmodoztam, hogy anya leszek, nem ez volt az elképzelésem.

A gyerekeim valóban csodálatosak, és igazából a férjemre sem lehet semmi panaszom, hiszen kiváló apa. A gyerekek imádják, ő is imádja őket. Csak épp én maradok ki a képből. Érzem, hogy a párom már nem úgy néz rám, mint azelőtt… a gyerekek előtt. Most én valaki felesége vagyok és valakik anyukája, megszűntem nőnek lenni. Ez elborzaszt, és kikészít.

Gyakran teszem fel magamnak a kérdést: vajon én már nem lehetek igazi nő soha többé? Nem érezhetem, ahogy valaki vágyik rám? A férjemmel inkább egymás mellett élünk, nem nevezném ezt házasságnak. Sosem látom a szemében a régi fényt. Tudom, hogy szeret, túl régóta vagyunk együtt, hogy ezt ne tudjam, ne érezzem. De a szeretet kevés. Minden más eltűnt. Magányosnak érzem magam.

Vajon az, hogy gyermekeim vannak, determinálja a hátralévő életem? Vajon örökre elzár a boldogságtól? Persze, a gyermekeim mindennél és mindenkinél fontosabbak. Még önmagamnál is. De mégis, vágyom arra, hogy ne csak egy feleség legyek, aki mindig megfőzi a vacsorát, ott van a férjének, ha meg kell hallgatni, milyen volt a nap az irodában. Vagy egy anya, aki mindig rendelkezésre áll a gyermekeinek, meghallgatja, milyen volt az ovi, a suli, ki kivel mit csinált, és ki milyen új, divatos ruhát viselt aznap. Engem ki kérdez meg arról, mit érzek…? Kit érdekel, hogy nekem milyen napom volt? Kinek fontos, hogy mire vágyom? Talán nem is ez a legnagyobb kérdés, hanem az, hogy fontos leszek-e még valaha valakinek? Boldog lehetek-e még egyszer az életben?

Néha belegondolok, hogy egy másik férfi vajon látná bennem a nőt? Egy másik férfi, aki nem ismer, csak mondjuk szembejön az utcán. Vajon mit lát rajtam egy idegen férfi? A kedves, pirospozsgás arcomat, vagy azt, hogy milyen szép, ránctalan a bőröm? Az anyukás frizurámat, vagy azt, hogy milyen fényes és szép a hajam, és nem festetem? Vajon egy másik férfi lát egyáltalán? Észrevesz? Utánam fordul?

Lehet, hogy sokan most szívesen nekem szegeznék a kérdést, hogy hogy is gondolhatok ilyenekre? Ott a szép családom, minek vágyom másra? Félreértés ne essék, nem vágyom másra, a férjemre vágyom, a szeretetére, a figyelmére. Azokra a kis cinkos kacsintásokra, amelyekből tudtam, most legszívesebben átölelne, arra a mosolyra, ami egy új napot köszöntött. A kérdésre: hogy vagy, drágám? Arra, hogy lássam az arcán, érdekli, amit mondok, és akkor is, ha nem a gyerekekről van szó.

A legrosszabb az, hogy ő úgy érzi, semmi rossz nem történik, minden oké.

De tényleg egy házasságban ennek törvényszerűen meg kell történnie? Egy nő nem lehet többé nő a gyermekei születése után… anya és feleség, ez marad nekünk? Ami persze szuper, de szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy van, amikor ennél több kell. Foglalkoztat, hogy mi lesz később. Hogy lesz? Életem végéig ebben élek majd?

Azt mondják, a remény hal meg utoljára. Furcsa ezt kimondani, de bennem már majdnem meghalt. Magányosnak érzem magam minden nap. Jól esne most egy ölelés, egy „szeretlek”, valami, amitől végre nőnek érezhetem magam. És most még fodrászhoz sem mehetek el…”


Ligeti Anna


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!