Biológiai óra? Mi az? – Gyermekvállalás 40-50 között

Biológiai óra? Mi az? – Gyermekvállalás 40-50 között

A közvetlen környezetemben is van néhány nő, aki 35 éves kora fölött vállalt gyermeket. Akad olyan is, aki már 40 is elmúlt, amikor úgy érezte, eljött az idő. Ezek a nők fittyet hánynak a biológiai órára. Ám ennek előnyei is vannak.

Lássuk először a nehezebb oldalát

A nők fiatalabb korban könnyebben esnek teherbe, mint későbbi életkorban. 45 éves kor felett van néhány fontos szempont, amit figyelembe kell venni. Ilyenkor a várandósság már nagyobb kockázattal bír. Egy ilyen korú édesanya esetében nagyobb az esélye a terhességi magas vérnyomásnak, a terhességi cukorbetegségnek. Gyakoribb a császármetszés és a vetélés előfordulása is.

A várandósság alatt kiemelten kezelik a bizonyos kor feletti kismamákat, hiszen esetükben a szülés is kicsit kockázatosabb.

Ám nem csak hátrányai vannak annak, ha 40-45 éves kor felett szeretnél gyermeket vállalni.

A kései gyermekvállalás lehetséges előnyei

Általában húsz és harminc éves koruk körül vállal gyermeket a legtöbb nő, ám sokan úgy érzik, hogy jobb később szülni. Ha feltesszük a kérdést, hogy miért döntöttek így, sokan azt válaszolják, hogy hogyan is vállaltak volna előbb, ha még önmagukat sem ismerik eléggé. Nem építették ki az anyagi, egzisztenciális hátteret a gyermekvállaláshoz, vagy nem érték még el a karrierjükben azt a pontot, amit szerettek volna.

Előfordulhat, hogy egy nő nem ismeri meg a harmincas évei végéig azt a férfit, akivel el tudja képzelni a családalapítást, sőt olyan is, hogy nem érzi magában az erőt és a tapasztalatot ahhoz, hogy egy másik kis emberről gondoskodjon.

40 éves kor tájékán ezek a problémák már nem jellemzőek. A nők és a férfiak is általában már kellően felkészültnek érzik magukat a gyermekvállaláshoz. Kevesebb stressz-szel jár a gyermeknevelés is, hiszen kellő élettapasztalat és megfelelő anyagi biztonság birtokában vannak a szülők.

Ha a kistesó érkezik később

A testvérek közti nagyobb korkülönbség sokszor kecsegtető, hiszen ilyenkor a nagyobb gyermek besegíthet a kicsi körül, a családi élet sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lehet.

Az idősebb korban szült nők gyermekeinél kevesebb a viselkedési probléma

Egy holland kutatásban olyan kamasz gyermekeket vizsgáltak, akiknek a szülei idősebb korban vállaltak gyermeket. Az eredmény igen meglepő lett. A 45 év felett szült nők gyermekei kevésbé agresszívek és kevesebb a viselkedési zavar is a körükben.

Mire kell jobban figyelnie egy 40-50 év közötti kismamának?

Táplálkozás

Először is, nagyon fontos, hogy még körültekintőbb légy a táplálkozás területén. A kulcs a változatosság. Ez azt jelenti, hogy figyelned kell a tested jelzéseit, valamint azt, hogy minden típusú tápanyagból (vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből is) megfelelő mennyiséget vigyél be nap, mint nap.

Szedj várandósvitamint. Ez egy nagyon jó alternatíva arra, hogy a megnövekedett tápanyagigényed pótolni tudd. Jó, ha már a várható fogantatás előtt elkezded szedni, végig a babavárás alatt is folytatod. Ezzel nagy lépést teszel kisbabád egészséges fejlődéséért. Ezt csak fokozod, ha a várandósvitamin szedését a szoptatás alatt is folytatod.

Egészséges mozgás

Minden életkorban, és minden élethelyzetben fontos a mozgás. Ez a várandósság alatt sincs másképp. Amire nagyon kell figyelned az az, hogy csak azt és annyit mozogj, amennyit a tested és az orvosod megenged. Minden felmerülő ötletet beszélj meg a nőgyógyászoddal.


Ligeti Anna


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!