Babavárás tudatosan, felkészülten

Babavárás tudatosan, felkészülten

A nők életében a várandósság a legszebb és egyben a legérdekesebb időszak is. Változik a test, más lesz a teherbírás, olykor változnak az étkezési szokások és még számtalan olyan dolog történik, amely meghatározza és befolyásolja ezt a kilenc hónapot. Fokozottan igaz ez egy olyan kismamánál, aki a babavárás előtt is nagyon nyüzsgő életet élt. Árnyasi Marcsi üzletvezetőként dolgozott, igazán pörgős életet váltott fel nála a várandósság. Erről beszélgettünk.

Már tudatosan terveztük a babát – mondta Marcsi –, de bevallom nem gondoltuk, hogy ilyen hamar összejön. Voltak olyan tényezők, amelyek miatt türelemre intettek minket, arra az esetre, ha nem sikerülne rövid időn belül teherbe esnem. Szerencsére nem így történt. Talán ehhez köze van annak is, hogy mindig odafigyeltem magamra, fontos volt egészségem megőrzése. Azt vallottam, és vallom most is, hogy ép testben ép lélek.

Mit tettél azért, hogy követni tudd a mottóját?

Először is rendszeresen mozogtam, vitamint szedtem és odafigyeltem az étkezésemre is. Hetente többször is jártam személyi edzőhöz, ahol kimondottam személyre szabott edzéseket végeztem. Ráadásul infrabicikliztem is, amit most természetesen nem lehet. Szóval, amit csak tudtam, megtettem azért, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

Babavárás tudatosan, felkészülten

Most hogy állsz a sportolással?

Épp a minap voltam az orvosomnál, aki jelezte, hogy szerinte le kellene állnom a személyi edzésekkel, és váltanom kéne olyan sportra, ahol nem terhelem az ízületeimet, nem emelek súlyt. Javasolta a szobabiciklizést és a hosszú sétákat. Most még csak ízlelgetem ezt a javaslatot, persze a személyi edzőt már lemondtam, de keresek valami olyan mozgásformát, amely megfelel a kívánalmaknak, és nekem is tetszik. Sokkal erőteljesebb és dinamikusabb mozgáshoz szoktam, így most egy kicsit tanácstalan vagyok. Tudom, hogy ez csak átmeneti, de bevallom ezt a változást nehezen élem meg.

Az étkezéseden is kellett változtatnod?

Azon szerencsére nem, de ettől függetlenül persze az is változik. Sok zöldséget és gyümölcsöt ettem, nem fogyasztottam kenyeret, pékárut, krumplit, tésztát. Szóval eddig nem volt gondom az étkezéssel. Viszont, amióta várandós vagyok, egyre jobban kívánok szénhidrátban gazdag ételeket és valahogy nem fűlik a fogam a zöldségekhez. Tartok is tőle, hogy mennyire tudom majd tartani az előre eltervezett súlyomat.

Mondtad, hogy korábban szedtél vitaminokat, most is figyelsz a vitaminpótlásra?

Fontosnak tartom, hogy mind az én szervezetem, mind a kisbabámé megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminhoz jusson. Így természetes úton és kimondottan erre az időszakra kifejlesztett tablettákkal is pótolom a táplálkozással bevitt vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, nehogy hiányállapot lépjen fel akár a babámnál, akár az én szervezetemnél.Dr. Jármi Hilda

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!