Itt a babád első karácsonya – Legyen hát csodálatos!

Itt a babád első karácsonya – Legyen hát csodálatos!

A gyermekek imádják a karácsonyt, csodás érzés látni, ahogy kipirult arccal, meglepődve, mosolyogva álldogálnak a feldíszített karácsonyfa előtt. Minden tökéletes, hiszen az ő örömükért fáradoztál az elmúlt időszakban, nem igaz? De mi a helyzet, ha kisbaba van a családban? Akkor miként lehet felkészülni az év egyik legszebb ünnepére?

Az első, és talán legfontosabb dolog, hogy ne görcsölj semmin. Próbálj lazán hozzáállni az ünnephez, hiszen nem az a cél, hogy egy feszültséggel, stressz-szel teli légkörben teljen a karácsony. Nem az „év legszebben feldíszített háza”, vagy „az év legszebben terített asztala” díj elnyerése az idei legfontosabb dolog, nem igaz? Jobb, ha megbarátkozol a gondolattal, hogy ebben az évben nem lesz annyi időd a karácsonyi menüre, vagy a díszítésre, mint az ezt megelőző években. Ne felejtsd el, hogy a legfontosabb az, hogy ti, szülők teljes értékűen a babára és az ő első karácsonyára tudjatok koncentrálni. Ez pedig nem azon múlik, hogy milyen az ünnepi asztal, van-e új dísz-szett a karácsonyfán. Nyugodtan kérj segítséget a főzéshez, vagy készíts egyszerű ételeket. Sőt, még rendelhetsz is, nem ördögtől való dolog az sem. A lényeg úgyis az, hogy együtt lehettek, hiszen ez a kicsi első karácsonya.

Ugyanezzel a lazasággal kezeld most az ajándékokat is. Bizonyára kevesebb időd marad a beszerzésükre, hiszen egy csecsemő édesanyja vagy, rengeteg elfoglsággal. Koncentrálj inkább arra, hogy a karácsonyt egy közös, családi élményként éljétek meg, amikor az az ajándék, hogy a család együtt lehet. Természetesen előfordulhat, hogy ragaszkodtok a tárgyi meglepetésekhez. Ekkor is érdemes egyszerűsítened, és elkerülni a nagy forgalmú bevásárlóközpontokat. Rendeld meg az ajándékokat online. Ennél jobb és gyorsabb megoldás jelenleg nem létezik, mégis lehet személyes dolgokat választani. Az egyedi, kézzel készített ajándékok időigényesek, ezeket az ötleteidet tedd el későbbre, amikor a kisbabád már nagyobbacska lesz. Egyszer majd a kisbabád nosztalgiával gondolhat vissza az első karácsonyára. No, nem azért, mert emlékszik majd rá, hanem azért, mert te gondoskodhatsz erről egy kis neki szóló ajándékkal. Lehet ez akár egy tündéri mackó vagy bármi más, amit megőrizhet.Hidd el, a babád is tapasztal, ért már dolgokat. Persze a karácsony mondanivalója a gyerekek számára még nem világos, a csecsemők számára pedig egyenesen lényegtelen, mégis valódi élmény számukra ez a csodás ünnep.

De vajon mit élvezhet egy kisbaba a karácsonyban? Hát persze, hogy a fényeket, a karácsonyfaégők csodás táncát, magát a látványt, a csengettyűk hangját, a karácsonyi zenét. A színes, izgő-mozgó tárgyak csodálattal töltik meg a kicsiket. Ha a baba nagyon kicsi, vidd közelebb a fához, és engedd, hogy egy-egy nagyobb díszt megcsodálhasson.

Ne feledd, a kontroll a te kezedben van. A kisbabák még nem tudnak visszavonulót fújni, fontos, hogy átlásd, mikor elég neki a karácsonyi ingerekből. Ahhoz, hogy elkerüld a végletekig tartó nyűgösködést, sírás-rívást, figyelj arra, hogy a nagy készülődés és nézelődés közepette eleget aludjon. Még akkor is, ha társaság van nálatok, és háziasszonynak is kell lenned, figyelj a babádra. Ha ásítozik, látszik rajta, hogy a tűrőképessége végéhez közeledik, azonnal fektesd le, mert minél jobban elfárad, annál nehezebben tudod elatni, és húszpercenként ébred majd, ami senkinek sem jó.

Minden családban vannak karácsonyi hagyományok, amelyek egyedivé teszik az ünneplést. Ezekből vannak olyanok, amelyeket sokáig őrzünk, másokat esetleg nem. Alkossatok ilyen hagyományokat ti is, amelyek a gyermeketek számára fontos üzenetet, értéket hordoznak majd, és esetleg ő is tovább viszi a saját, leendő családjába.

Boldog kisbabás karácsonyt kívánunk Nektek!


Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!