„Azt gondoltam, már sosem lehet gyermekem!” – Andrea története

„Azt gondoltam, már sosem lehet gyermekem!” – Andrea története

Andrea egy nagyon régi, kedves ismerősöm. Igazi anyatípus, ha lehet valakit így jellemezni. Érdekes, hogy nemcsak én, hanem mindenki így gondolkodik róla. Pedig Andrea nagyon hosszú és fájdalmas utat járt be az anyaságig.

„A férjemmel már a házasságunk előtt belevágtunk a babatervezésbe. Annyira szerettünk volna szülők lenni, hogy nem is nagyon láttunk mást magunk előtt. Elképzeltük, ahogy várjuk életünk legnagyobb csodáját, majd egyszer csak megszületik, és vele minden teljessé válik. Láttuk magunk előtt a kislányt, láttuk a kisfiút, ahogy pirospozsgás arccal hóembert épít apával, és ahogy kipirult mosollyal nyugtázza, hogy Bogyó sokkal jobb fej, mint Babóca. Szóval előttünk volt egy család képe, egy álom, ami csak nem akart összejönni.

Már több mint egy éve próbálkoztunk, amikor az orvosom genetikai vizsgálatra akart berendelni minket. Igen ám, de nem jött meg a menzeszem, aminek most annyira, de annyira örültem, hogy alig bírtam magammal. Azonnal terhességi tesztet vettem, és másnap reggel meg is csináltam. Pozitív! Nem hittem el, ezért még kettőt megcsináltam, amelyek szintén pozitív eredményt mutattak. Időpontot kértem az orvosomhoz, egy hét múlva kellett mennem. Nagyon vártuk a pillanatot, amikor majd a nőgyógyászom is megerősíti, hogy babát várok. Az idő ólomlábakon járt, nagyon-nagyon nehéz volt a várakozás.

sztori-februar-mod2

Már csak pár nap volt az időpontomig, amikor a nappaliban hasító, nyilalló fájdalmat éreztem az alhasamban. Olyan erős volt, hogy összecsuklottam a szőnyegen. Az volt a szerencsém, hogy a férjem épp otthon volt. Hívtuk az orvost, aki azonnal berendelt a kórházba. Ultrahangot csinált, megvizsgált, de már az arcán is láttam, hogy valami nincs rendben. „Nem látom sehol a babát” – mondta szomorúan. „Méhen kívül lehet a magzat”. Azt sem tudtam, mit csináljak, sírni akartam. Nem akartam elhinni, hogy ez velünk történik. Be kellett feküdnöm a kórházba, attól tartottak, hogy a petevezető sérülni fog. Megműtöttek. És nekem újra nem volt kisbabám. Borzalmas érzés volt. Elöntött az érzés, hogy nekem már soha nem lehet gyermekem. Depressziós lettem, semmit sem akartam. A férjemnek köszönhetem, hogy egyáltalán visszataláltam az életbe.

Két hónapig voltam nagyon lent lelkileg, utána már felcsillant némi remény, mert az orvosom azt mondta, lehet még kisbabánk. Elkezdtem felturbózni magam. Minden szempontból arra törekedtem, hogy a testem és a lelkem újra alkalmas legyen arra, hogy ha egy kis élet minket választ, a lehető legjobb esélyeket adhassam neki.

Eddig sem volt káros szenvedélyem, így nem kellett igazán lemondanom semmiről. A sport volt az, ami viszonylag új dolog volt az életemben, mert sosem sportoltam rendszeresen. Mindig voltak fellángolásaim ezen a téren, de egyik sport sem volt a kedvencem. A futásban találtam meg azt, amit kerestem. Futok, gondolkodom, közben megtisztítom a gondolataimat, és feltöltődöm. Elkezdtem terhesvitamint szedni, és odafigyeltem, mit eszem. Egy év múlva örömhírt közölt velem az orvosom. Kisbabát várok! Nem mertem örülni, nem is mertem elhinni sem. A férjem csak szorította a kezem az ultrahangvizsgálatkor, amikor először láthattuk, hogy dobog a kis szíve.

A kislányunk, Anna most öt éves. Teljesen egészséges, kétéves koráig szopizott, kisbabaként nyugodt volt, mosolygós. Most már nagy óvodás, akinek mindenről véleménye van. Állatorvos szeretne lenni. Az élet csodálatos, a családunk vele lett egy egész, és ezért végtelenül hálásak vagyunk.”

 

Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!