„Az idő múlik és én mosolyogva figyelem…”

„Az idő múlik és én mosolyogva figyelem…”

Repül az idő, Kulcsár Edina kislánya, Nina már elmúlt hat hónapos, igazi nagylány. Edina élete most a szokásosnál is jobban pörög, számtalan feladattal, megannyi új élethelyzettel kell szembenéznie. De ő ezt élvezi, továbbra is energikusan, fáradhatatlanul éli mindennapjait.

Hogy vagytok? Nina őrületesen megnőtt!

Igen, hihetetlen gyorsan nő, csak pislogok párat, és mindjárt akkora, mint Medox. Azért addig még van egy kis időm, élvezhetem a babaillatot, a babagügyögést. Az idő múlik, és én mosolyogva figyelem, hiszen ez csodálatos. Amúgy jól vagyunk nagyon, idilli a családi életünk, bár vannak nehézségek nálunk is a két gyermekkel, ahogy más többgyermekes családoknál is. De ez éltet bennünket Csutival, imádjuk, hogy így vagyunk négyen.

Szoptatsz még? Hogy megy a hozzátáplálás Ninánál?

Igen, szoptatok, bár már egyre kevesebb anyatejet fogad el Nina. Mindkét gyerkőcömnél az volt, hogy ha mi ettünk valamit, ők nyálcsorgatva figyelték, kívánták a mi ételünket. Nina is rágcsál már egy kis pogácsát, kiflivéget. Persze a klasszikus hozzátáplálási szabályokat betartva kezdtünk hozzá Ninánál a szilárd táplálékok bevezetéséhez. Mint mindenben, most is hallgattunk a gyermekorvosra, védőnőre. Medikét legalább hat hónapos koráig szerettem volna szoptatni, szerencsére nyolc hónapos koráig szopizott, ami csodálatos volt. Ninánál is az volt a terv, hogy legalább hat hónapos koráig szeretném őt anyatejjel táplálni, ami sikerült is, hiszen még mindig kapja. Tudom, hogy nemsokára már igazán nagylány lesz, így még ragaszkodom ezekhez az intim pillanatokhoz, a szoptatáshoz. Olyan jó a kislányom közelségét érezni, ez semmi máshoz nem hasonlítható. Lehet, hogy azért is érzek így, mert egyelőre nem tervezzük, hogy legyen még gyermekünk, szerintünk így tökéletes a családunk. Azt viszont tudom, hogy ha ennek az időszaknak vége szakad, jó ideig nem lesz majd másik. Csodálatos dolog szülőnek lenni, a nehézségekkel együtt is.

ke-interju2

Hogyan tudod megőrizni az energikusságod? Nagyon sok feladatod van a munkádban is, anyaként is kétféle életkorú kisgyermek igényeinek kell megfelelned. Hogy bírod?

Valóban nagyon pörög az életem most. Sokszor azt veszem észre, hogy az autóban tudok csak kicsit gondolkodni, magamban lenni. Szuper, hogy most három hete edzeni járunk a családdal, a barátokkal. Ez nemcsak azért nagyon jó, mert egészséges, hanem azért is, mert végre kikapcsolódhatok. Eljutottam arra a pontra, hogy bármennyire is imádom a gyermekeimet, szükségem van egy kis "énidőre" is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen kiegyensúlyozott vagyok. Tényleg nagyon sok szerepben kell helytállnom, ami néha azért megvisel. Csutival az volt a tervünk, amikor Medivel várandós lettem, hogy megteremtünk egy olyan hátteret és olyan vállalkozásokat hozunk létre, amelyek akkor is működnek majd, ha mi nem vagyunk jelen személyesen. Ez zajlik most is. Fantasztikus érzés látni, hogyan fejlődnek a kezünk és munkatársaink keze alatt a vállalkozásaink. Persze még évek kellenek ahhoz, hogy elérjük a célt, de jó úton haladunk. Tudom, hogy néha meg kéne állnom, de én nem ez a típus vagyok. Saját magamnak is gyártom, generálom a feladatokat, így érzem jól magam.

Említetted, hogy visszatért az életedbe az aktív mozgás. Amíg csak szoptattál, nem sportoltál olyan rendszeresen, így ez mindenképp egy nagy változás. A táplálkozásodon változtattál valamit most, hogy Nina nem csak anyatejet kap?

Mindkét várandósságom alatt számomra az volt a legfontosabb, hogy a babák a lehető legjobban fejlődhessenek, ezért minden tőlem telhetőt megtettem. Arra azonban talán kevésbé figyeltem tudatosan, hogy mit eszem. Azt fogyasztottam, amit megkívántam, mert úgy gondolom, a szervezet tudja, hogy mi kell a babának. Természetesen nagyon fontosnak tartottam és tartom a mai napig, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat vigyek be. Ezért a második várandósságom idején, Ninánál a Gravida Optima szedése óriási biztonságot adott, mert így tudtam, hogy minden tápanyagot megkapunk, amire szükségünk van. A mai napig is szedem, hiszen a szoptatás végéig ajánlott. Most, hogy végre kicsit többet sportolhatok, bekapcsolt az agyamban az a kis gomb, ami mindig ilyenkor, ha edzés van a láthatáron. Ez valami olyasmi, mint egy mélyebb tudatosság. Keresem az egészségesebb ételeket, nem nassolok, igyekszem úgy étkezni, hogy óvjam az egészségem. Ezzel persze Nináét is, az anyatejen keresztül.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!