Az érintés ereje
Az érintés ereje

Az érintés ereje

Valószínűleg abban egyetértesz, hogy semmi sem megnyugtatóbb, mint az érintés. Ha bánat ér és szomorú vagy, jól esik, ha valaki megsimogatja az arcod, ha örömet szerez Neked a gyermeked, nincs annál szebb, mint amikor megpuszilhatod. Ha szerelmes vagy, más nem is kell, csak a kedves érintése. Tudtad, hogy az érintés hatással van a testedre, a lelkedre és az elmédre is?
Egy kedves ismerősöm – nevezzük Áginak – mesélt egy történetet. Mindig nagyon nehezen, félve ült repülőre. Egy csomó gyógynövényes nyugtató hatású teát ivott előtte, próbált felszállás után azonnal elaludni. Egyszer egy légörvénybe keveredett a repülőgépe valahol London közelében. Annyira félt, hogy teljesen kiment belőle minden erő, falfehér lett és izzadni kezdett. Ekkor a mellette ülő idősebb nő csak megfogta a kezét. Ági érezte a kezén a kellemes, meleg érintést, és sosem tapaszt még ekkora nyugalmat. Megszűnt a félelme, és azóta is, ha repülőre kell ülnie, megidézi ezt az érintést. Már nincs szüksége nyugtató teákra.

Az emberi kapcsolatok manapság virtuálisan zajlanak. Az emberek éhesek a szeretetre, az érintésre és a jóra. Emlékszel, amikor még diák korodban a tanító néni megsimogatta a fejed búbját a matekpélda megoldása közben? Biztos, hogy az a példa 100%-os lett. Az érintés pozitív üzenetként jutott el hozzád, hogy jó, amit csinálsz, ügyes vagy!

Az érintés ereje

Az apák nem szívesen vagy nem gyakran érintik, ölelik meg fiaikat, mert azt gondolják, hogy ez inkább nőies dolog. A Kinsey* Intézet 2011-es kutatása szerint a megkérdezett 40-70 éves férfiak többségének az érintés fontosabb, mint maga a szex. Legtöbbjük azt a párkapcsolatot tartotta teljesnek, ahol a csók és az ölelés gyakori kapcsolati elem volt.

Számtalan tanulmány íródott és rengeteg kutatás született már az érintés erejéről. Tudjuk, hogy az érintés segít a koraszülött babáknak életben maradni, hízni, felgyorsítja a betegek gyógyulási idejét, és megoldást jelent, ha félünk.

Mindez egy hormonnak köszönhető.

Ez pedig az oxitocin. A bőrünk a legnagyobb szervünk, és ha megérintik, akkor ez stimulálja az érzékelő receptorokat, amelyek serkentik az oxitocin termelődését, ugyanakkor a kortizol, azaz a stressz-hormon szintje lecsökken.   

Az érintés szándékot fejez ki

Az érzelmeket, a szenvedélyt tudjuk pozitív vagy negatív irányba befolyásolni egyetlen érintéssel. Ez elmondja a partnerednek, hogy épp milyen a hangulatod. Elmondja, hogy átérzed-e az ő lelki állapotát, hogy kívánod-e őt vagy inkább aludnál egy nagyot. Mindent kifejezhetsz az érintéseddel. Sajnos negatív dolgokat is átadhatsz a kedvesednek még akkor is, ha nem akarod. Gondolj csak arra, amikor megcsókol, tovább is menne, de Te a mellkasára teszed a kezed és enyhe nyomást fejtesz ki. Ugye előtted is megvan ez az emlék? Ebből ő pontosan érti, hogy nem akarsz tovább menni, elég volt a csók is. Ebből sajnos az látszik, hogy az érintés negatív irányba is befolyásolhat egy párkapcsolatot, mert ha túlsúlyba kerülnek ezek a negatív közvetítések, akkor egy idő után mindketten érezni fogjátok, hogy valami nem működik.

Tudtad, hogy a lélegzeteddel is tudsz érinteni?

Ez az egyik legerotikusabb dolog a világon. Feküdjetek egymás mellé, és lélegezzetek mélyeket. Figyeljétek meg egymás légzésének ritmusát, majd próbáljátok összehangolni. Feküdj a partneredre, és csók közben lélegezzetek egyszerre. Ezután ő csukja be a szemét, Te pedig a lélegzeteddel érintsd meg valahol az arcán. A kezeddel ne érj hozzá, csak a levegőt használd. Ezután cseréljetek, ő is érintsen meg Téged.

* Alfred Charles Kinsey (1894-1956) amerikai biológus, az entomológia és a zoológia professzora, a később róla elnevezett kutatóintézet alapítója. Az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását. (Wikipédia)


Ligeti Anna

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!