Az élet napos oldalán minden könnyebb – Így tanítsd boldogságra a gyermeked

Az élet napos oldalán minden könnyebb – Így tanítsd boldogságra a gyermeked

Az, hogy mi a boldogság, nem határozható meg. Sokan és sokféleképpen próbálkoztak már ezzel, de az igazság az, hogy senkinek sem sikerült igazán leírni. Hogy miért? A boldogság mindenkinek mást jelent. Van, aki attól boldog, hogy sok pénze van, van olyan is, akinek az is elég, ha azokkal lehet, akiket szeret, másoknak az kell a boldogsághoz, hogy figyeljenek rájuk, megint mások a magányban boldogok. Egy dolog azonban biztos: a boldogság minden esetben a pozitív gondolkodás útján keresendő. Erre kell hát bátorítanod a gyermekedet is.

A világ manapság nem igazán támogató közeg – mármint, ami a pozitív gondolkodást illeti. Ezért neked kell magadhoz ragadnod az irányítást, és segíteni a gyermekednek ezen az úton. Fontos, hogy a tanulás alatt megértse, milyen lényeges minden kimondott szó, minden cselekedet, minden döntés, hiszen ezek kihatnak a későbbiekre, meghatározhatják a jövőjét.

Cél a boldog, harmonikus élet

Mindenki a legjobbat szeretné a saját gyermekének. Rengeteget aggódunk miatta, vajon jó szülők vagyunk-e, mindent meg tudunk-e adni neki, amire szüksége van az egészséges fejlődéshez. Ha bántják őt az oviban, suliban, bárhol máshol, azonnal ugranánk, és nem törődve a következményekkel, kirántanánk a veszélyzónából a csemeténket. Ettől azonban ő maga még nem tanulja meg, hogyan oldjon meg problémákat, hogy vegye a kezébe az életét úgy, hogy az a későbbiekben egy számára boldog, sikeres élet legyen. Olyan, amelyben főszerep jut a harmóniának – testben és lélekben egyaránt.

Lássunk most 7 tippet, hogy hogyan segítheted gyermekedet abban, hogy pozitívan gondolkodó, boldog felnőtt válhasson belőle

1. Te magad légy előtte a példa

Ne feledd, hogy a gyermeked a te tükörképed. Ő olyan szeretne lenni, amilyen te vagy. Minden apróságot képes megjegyezni, elraktározni magában és persze leutánozni. Ha figyelsz arra, hogy egyes helyzetekben mit, hogyan, miként mondasz, hogyan reagálsz, akkor már jó úton haladsz.

2. Mondd el neki, hogy a hibákból is lehet tanulni

Ha egy gyermek folyton leszúrást kap, ha hibázik, egy idő után már nem is próbálkozik. Mondd el neki, hogy nem baj, ha hibázik, tanuljon belőle, és így nem követi el újra. Az ember csak úgy érheti el az álmait, a céljait, ha tesz értük. Ezt viszont csak akkor tudja kivitelezni, ha mer próbálkozni és ezzel együtt hibázni is. Hozhatsz példát a saját életedből is, hiszen nincs is annál hitelesebb.

3. Tanítsd meg arra, hogy vállalja fel, amit érez

Ehhez persze az kell, hogy te mindig ott legyél neki, veled mindig beszélhessen azokról az érzelmekről, amelyeket megél. Ez nehéz feladat, hiszen sokszor mi, felnőttek sem vagyunk tisztában azzal, mit is érzünk valójában. Egy gyermeknek nagyon fontos lépés az, amikor megfogalmazza az érzést, ami benne van. Engedd, hogy nevessen önfeledten, és ha kell, sírjon bátran. Tanítsd meg arra, hogyan kezelje a dühöt, az agressziót.

4. Légy érdeklődő

Soha nem lesz sikeres ez a vállalkozás, ha nem azt látja rajtad mindig, hogy érdekel, amit mond, ami történik vele. Amikor megszületett, vállad, hogy felneveled, gondoskodsz róla és szereted őt. Ez azonban nem megy úgy, ha nem érdekel igazán a gyermeked.

Az élet napos oldalán minden könnyebb – Így tanítsd boldogságra a gyermeked

5. Mondd el neki, milyen fontos, hogy pozitívan gondolkodjon

Ha valaki folyton csak félig üresnek látja a poharat, ami lehetne akár félig tele is, akkor borítékolható, hogy nem fogja magát elég sikeresnek érezni, és az apró boldogságcseppeket sem fogja érzékelni. Az ilyen embernek nagy löket kell ahhoz, hogy boldognak érezze magát, és ez hosszú távon rendkívül fárasztó. Mondd el a gyermekednek, hogy pozitívan gondolkodni pont annyi energiába kerül, mint negatívan, de sokkal nagyobb a haszon, az öröm és az elégedettség, ami utána marad.

6. Mindig biztosítsd arról, hogy támogatod őt

No, nem az anyagiakra gondolok, hanem arra, hogy ott állsz mögötte, segíted tanácsaiddal, ha szüksége van rá, és mindent megteszel a háttérből azért, hogy elég erős lehessen az álmai eléréséhez. Tudnia kell, hogy van valaki, aki soha nem ítélkezik felette, de ha kell, őszintén elmondja a véleményét.

7. Segíts neki abban, hogy elfogadja önmagát

Az önbizalom az egyik legfontosabb minden személyiség fejlődésében. Nagyon lényeges, hogy a gyermeked megtanulja, hogy ő tökéletes, nem kell másmilyennek lennie ahhoz, hogy szeressék, és ő szerethesse önmagát. Mondd el neki, hogy te milyen magasságokat és mélységeket jártál meg a saját személyiséged alakulása során, és ebből mit tanultál.

A gyermek ajándék és egyben lehetőség is számodra. Te adsz neki útravalót, te vagy az a személy, akiben a legjobban bízik. Segítsd, hogy a gondolkodása által váljon pozitív, szerethető, harmonikus személyiséggé, aki az életében sikeres és boldog lehet.


Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!