Az egészséges életmód kismamaként még fontosabb

Az egészséges életmód kismamaként még fontosabb

Az egészséges táplálkozás, a mozgás, valamint a megfelelő vitamin-, nyomelem- és ásványianyag-bevitel nagyon fontos. Kiemelkedően oda kell figyelnünk ezekre, ha kisbabát várunk. Ekkor ugyanis nemcsak önmagunkért, hanem a növekvő kis életért is felelősek vagyunk. Dr. Sasvári Tímea, volt élsportoló, jogász, aki immár kétgyermekes anyuka, nagyon fontosnak tartja, hogy most, harmadik várandóssága idején is egészséges maradjon. A témáról Tímeával beszélgettünk.

Más-e a harmadik várandósság, mint a korábbiak?

Annyiban mindenképpen más ez a várandósság, hogy két nagyfiam (6 és 8 évesek) velem együtt készül a kistesó érkezésére, és napi szinten „beszélgetnek”, foglalkoznak vele. Várandósságom során, munka mellett, a gyerekekkel igencsak aktívan telik a szabadidőm, így bár a pihenésre kevesebb idő jut, de cserébe energikusabban élem meg a terhesség valamennyi fázisát.

Mennyire tud odafigyelni az egészségre és az egészséges táplálkozásra?

Az egészséges életmód, így a sport és az egészséges táplálkozás mindig is rendkívül fontos volt számomra, már a gyerekek megszületése előtt is törekedtem arra, hogy változatosan étkezzem, és rendszeresen mozogjak. A várandósságaim alatt még fokozottabban próbáltam, valamint jelenleg is próbálok figyelni arra, hogy egészségesen éljek. Gyakran fogyasztok gyümölcsöt és zöldséget, szinte mindegyiket szeretem, nem igen válogatok közülük, de a mértékletességre természetesen most is nagy hangsúlyt fektetek, hiszen egyes gyümölcsökben nagyon magas a cukor-koncentrátum. Mindemellett megnöveltem a vízfogyasztásomat és nagyobb rendszerességet vittem a napi táplálkozásomba.

Az egészséges életmód kismamaként még fontosabb

Be tudja-e illeszteni a napi elfoglságai közé a testmozgást, ha igen, akkor mit?

Mivel korábban versenyszerűen sportoltam, ezért a testmozgás alapvető része az életemnek, amelyről várandósan sem akartam lemondani. Terhességem első szakaszában gyakran jártam úszni, majd a hasam növekedésével jógára váltottam, amely a mozgás jóleső érzésén túl, lelkileg is jótékony hatásúnak bizonyult, mert az órák alatt tényleg csak a babára koncentrálok.

Hogyan oldja meg a vitaminpótlást?

Egyrészt az étkezések során próbálom a lehető legváltozatosabb tápanyagokkal ellátni a szervezetem. Másrészt már a babatervezés időszakában, és a terhesség alatt végig, kifejezetten kismamáknak tervezett vitaminokkal gondoskodtam arról, hogy ne szenvedjek vitaminhiányban. Szerencsére a leleteim eredményeiből az látszik, hogy ez jól is sikerült.

Dr. Jármi Hilda


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!