Az apaság csökkenti a tesztoszteron-szintet

Az apaság csökkenti a tesztoszteron-szintet

Kedves férfiak, igen, a címben tett állítás igaz, legalábbis egy nemrégiben készített kutatás szerint. Amerikai kutatók gyermektelen férfiak és apák tesztoszteron-szintjét hasonlították össze, és rájöttek, hogy az apává válás hormonális változásokat okoz a férfiak szervezetében.

A vizsgálatok során 21 és 38 év közötti férfiaktól vettek nyálmintákat. Az eredményekből arra következtettek, hogy az egyedülálló, gyermektelen férfiak hormonszintje kissé magasabb volt, mint házas, de gyermektelen társaiké. Jelentősen alacsonyabb hormonszintet állapítottak meg viszont az apáknál, attól függetlenül, hogy házasságban élnek-e.

Kevesebb tesztoszteron – kevesebb agresszió

A férfi nemi hormon, a tesztoszteron, felelős a nemi vágy és a férfiasnak tartott viselkedésformák (pl. magabiztosság, döntésképesség), de az agresszió kialakulásáért is. A kutatók szerint a hormonszint csökkenésével a természet biztosítja a férfiak „civilizált”, agressziómentes viselkedését, tehát a gyereknevelésre való alkalmasságot. A magas tesztoszteronszint nyújtotta előnyökre ugyanis a párkeresés időszakában van szükség, a „nőért való küzdelem” lezajlása után, a párkapcsolatban azonban már nem.

A BBC által megszólatott pszichológus szakértő szerint a kutatás megállapításai összecsengenek a már ismert, az állatoknál és az embernél is megfigyelhető szülői viselkedésmintával. A szülőségnek nyilvánvalóan vannak szociális tényezői, de a biológiai tényezőket sem lehet figyelmen kívül hagyni. A hormoncsökkenés célja, hogy a férfiakat bevonja az utódnevelésbe.

Az újszülött megérkezése feszültséggel teli, fárasztó időszakot jelent a férfi számára is, ami az utóddal szemben haragot, dühöt válthat ki. A hormonszint csökkenése tehát a gyermeket védi: a kevesebb tesztoszteron kevesebb agressziót jelent.


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!