Apa lett a szerelmem!

Apa lett a szerelmem!

Sokszor esik szó arról, hogy milyen szituációkon megy keresztül egy nő, ahogy édesanyává válik. Beszélünk arról, hogy milyen nehéz szülés után az anyaság mellett helyt állni társként, feleségként, barátként, szeretőként. Arról azonban sokkal kevesebb szó esik, hogy mindezt a férfi, a születendő édesapa is átéli.

Amikor egy nő várandós lesz, a férfiból apa válik. Van, akiből azonnal, és van, akiből lassabban. Az az egy azonban minden férfiban közös, hogy ettől még nem csökken a férfiasságuk – ahogy ettől a nők tartanak. A szerelmes társ, a szenvedélyes szerető attól még nem lesz a múlté, mert édesapa lesz.

A férfi, ha szelíd

„Amikor babát vártam, nem attól tartottam, hogy én hogy viselem majd, vagy milyen lesz az élet a babával, hanem az volt a gondolataim fókuszában, hogy talán a férjem nem lesz majd az a régi, szenvedélyes szerető. Attól féltem, hogy kialszik a tűz, elromlik majd minden” – mondja Annamari. „A szülés után már szinte szorongtam emiatt. Ő minden szempontból az életem szerves része, a másik felem, ahogy mondani szokták. Tévedtem. A férjem talán még szexibb volt, mint a gyerek előtt. Valahogy előjött egy olyan oldala, amit eddig nem ismertem. Sokkal gyengédebb lett, és ettől a szememben ezerszer férfiasabb volt.”

Egyszerűen lenyűgöző látni, ahogy egy erős férfi – a gyermeke hatására – megmutatja a legszelídebb, leggyengédebb oldalát. Ez valahogy kiteljesíti a férfit, aki ettől még vonzóbb lesz szerelme számára. Hogy miért van ez? A szelíd, gyengéd férfi nemcsak a gyermekével szelíd és gyengéd. Így bánik veled és a szerelmetekkel is. Ha ezt észreveszed, a kapcsolatotok annyira kiteljesedhet, ahogy eddig még sosem.

A férfi, ha erős

Az apaság felelősségteljessé teszi a férfit. Erőssé teszi. Olyanná, aki a szelídségét, a gyengédségét képes erővé formálni, amellyel hatni tud. Rád – azzal, ahogy gondoskodik rólatok, ahogy a karjában tartja a gyermeketeket. Mindennél nagyobb biztonságérzetet ad, ahogy látod ezt.

„A párom csodás apa, de emellett őrülten szexi is. Nem tudom, hogy ez másoknak is feltűnik-e, de én csak azt látom magam előtt, ahogy az a nagy ember a kezében tartja a mi kis apróságunkat. Ha a gyermekünkről van szó, mindenre képes” – meséli Dorka.

A férfi, ha tekintélye van

„Nálunk minden reggeli elindulás kész katasztrófa” – kezdi Klári. „Folyamatosan vitatkozom a két nagyobbal – mindenen. Nem akarnak reggelizni, nem akarnak kabátot felvenni, nem kell nekik sapka, és még sorolhatnám. A kicsi még mindenben szót fogad, de így is elég nehéz dolgom van. Azaz lenne, ha nem lenne ott a férjem, aki két perc alatt képes rendet tenni anélkül, hogy kiabálna, vagy elvesztené a fejét. Nem tudom, hogy csinálja, egyszerűen tekintélye an. Amikor pedig „beveti”, nagyon, de nagyon hálás vagyok, ugyanakkor hihetetlenül szexinek találom. A tekintetével képes kifejezni az akaratát a gyerekek felé, és ez egy új szuperképesség, ami az apasággal együtt jött az életünkbe.”

Férfi. Nagy F-fel, akit mindenki tisztel és szeret. Nem azért néznek fel rá, mert félnek tőle, hanem azért mert szeretik, és szeretnének a kedvében járni. Ez őrületesen vonzó egy férfiban.

A férfi, ha istennőként tekint rád

„Annyira érdekes élmény, ahogy anyaként és apaként működünk. A párom szemében sokszor látom izzani azt a fényt, ami a megismerkedésünkkor égett benne. Hihetetlen, de így van” – mondja Vera. „Sokszor bele is pirulok, úgy tud nézni. Olyan események közben fordul ez elő, amelyek teljesen mindennaposak, mondjuk fürdetés közben. Én nem látom magam szebbnek a szülés óta, sőt. A striáimmal és a plusz kilóimmal inkább bálnának látom magam, de ő… büszkén és vággyal telve néz rám. Ez zavarba ejtő, de ugyanakkor csodás is.”

A levegő izzik köztetek, pedig te csak fürdeted a kicsit? Alig várja, hogy letedd aludni, hogy végre vele lehess? Ez kicsit olyan, mint a kapcsolatotok elején, amikor minden pillanatban egymásról ábrándoztatok. Ő most egy új személyt, egy új nőt lát benned, ami szenvedélyessé teszi. Te is vedd észre benne ezt az új férfit.

A férfi, ha szenvedélyes szerető

„Egy teljesen új életünk van, mióta szülők lettünk” – kezdi Orsi. „A babánk születése előtt nagyon intenzív szexuális életünk volt. Olyan szenvedélyt éltünk meg, amit valószínűleg kevesen. Mindezt szerelemből. Igazán szeretjük egymást azóta is. Amikor szültem, tartottam attól, hogy megváltozom, vagy ő változik, nem tudom, de a szexuális életünk nem lesz a régi. Eleinte kicsit vissza is vettünk, de ez múló dolog volt. Most féléves a kisfiunk, és a szex jobb, mint valaha. A férjem sokkal jobban figyel rám, sokkal jobban figyel ránk. Ez nagyon fontos változás, ami tökéletesebbé teszi az egész kapcsolatunkat. Mostanában izgalommal telt meg az élet, és így a szex is. Nem tudunk akkor együtt lenni, amikor vágynánk rá, meg kell szervezni az egészet. De ez csak dob rajta.”

Egy hosszú kapcsolatban mindig egy kicsit változik a szex, hiszen az emberek is változnak. Amikor megszületik a várva-várt gyermek, még inkább lehet számítani változásokra. Egy intelligens, érett férfi azonban megfelelően kezeli ezt, és a legjobbat hozza ki belőle.

Nem kell félned attól, hogy azzal, hogy a szerelmedből apa lesz, kevésbé lesz majd számodra érdekes vagy vonzó. Egy férfi attól, hogy gyengédebb lesz, felelősségteljesebb, szert tesz egy új színre a személyiségében, ami általában jót tesz a kapcsolatnak is.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!