Annyit vagyok a kislányommal, amennyit csak kell

zsuzsa és gréti

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs igazgatója. Nagy befolyással rendelkező nő, akinek két felnőtt fia mellé nemrégiben érkezett egy csodás kislány. Negyven éves kor fölött gyermeket vállalni sokak szerint nagy bátorság, Zsuzsa mégis problémamentes várandósságáról, újra megélt örömeiről mesélt nekünk.

Két felnőtt fia mellé érkezett a kistestvér. Mit csinált másként a harmadik várandósság alatt, hogyan viselte?

Azt hiszem, szerencsés alkat vagyok, hogy 47 évesen úgy vállalhattam még egy gyermeket, hogy teljesen problémamentes volt a várandósságom. Igaz, sokkal többet aggódtam, mint huszonévesen az első két gyermekemnél.

Hogy lehet ez? Az ember azt hinné, minél több gyermeke van valakinek, annál kevésbé aggódik a várandósság alatt.

22 és 25 éves voltam az első két gyermekem születésekor. Akkor még sokkal kevesebbet tudtunk a várandósság alatt esetleg előforduló problémákról. Manapság már mindenről tudni lehet, ott az internet, ami ebből a szempontból inkább átok mint áldás. Ott nagyon sok olyan információt olvashat az ember, ami aggodalomra adhat okot, és aki nem járatos a témában, sok olyasmit is elhisz, ami túlzás. Túl sokat tudunk már, azt hiszem. Isten ajándéka, hogy ez a várandósság ilyen lehetett, hiszen azért sokkal optimálisabb fiatalabb korban szülni. Nálunk tényleg semmi gond nem volt, bár részt vettem minden olyan vizsgálaton, ami ebben a korban fontos, hiszen a baba egészségét mindennél fontosabbnak tartottam. Vérvizsgálatok és genetikai ultrahang is segítettek abban, hogy megtudjam, minden rendben. Huszonévesen sokkal természetesebben éltem meg a várandósságot.

Szükség volt nagyobb életmódbeli változtatásokra?

Egész életemben sportoltam. Így volt ez még a szülés előtti hetekben is. Nem is tudnék élni nélküle, így nagyobb változtatások nem voltak az életmódomban, hiszen eddig is egészségesen éltem.

Érdekes viszont, hogy ugye az első két várandósságom során minden olyan természetes volt, rendben zajlott, ám a szoptatás időszaka nagyon megviselt. Mindkét fiam születése után, a szoptatás alatt nagyon lefogytam, legyengültem, még a hajam is nagyon hullott. Ez most teljesen kimaradt. Mivel terveztük ezt a kisbabát, már a várandósság előtt terhesvitamint szedtem, amit végig a terhességem alatt is folytattam. Most sem hagytam abba, és semmi gondom. Nem értek utol a régi kellemetlen tünetek.

zsuzsa és gréti

Fontos az, hogy a terhesvitaminunkat megbízható, nagy gyártótól szerezzük be, vagy bármely készítmény jó lehet, amit a drogéria polcáról leemelünk?

Szerintem nemcsak a terhesvitaminoknál nagyon fontos ez, hanem minden gyógyszer és vitamin esetében is. A biztos, ellenőrzött gyártói háttér elengedhetetlen, ugyanis csak így lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő minőségbiztosítási rendszeren ment keresztül a termék. Sajnos sok olyan készítmény kapható még a patikákban is, amelynek a gyártójáról nem igazán lehet tudni semmit. Ennek hatalmas veszélyei lehetnek az egészségünkre nézve. A terhesvitaminok szempontjából ez fokozott, ugyanis nemcsak a saját, hanem a fejlődő kisbaba egészségéért is felelősek vagyunk. 

Hogy telnek a mindennapok a kicsivel? Biztos nehéz úgy menedzselni mindent, hogy a baba is rendben legyen, de a munka is terv szerint folyjon.

Ha visszagondolok, mindig dolgoztam és gyermeket neveltem egyszerre. Óriási rutinra tettem szert az évek során abból, hogy hogyan kell összeegyeztetni mindent úgy, hogy a lehető legoptimálisabb legyen. Szerencsém van, mert a baba nagyon nyugodt, tényleg meg tudok csinálni mindent két etetés között. A Richternél most távmunkában dolgozom, így is mindent meg lehet oldani. Berendeztem a konyhában az irodámat, így ha valaki személyesen akar velem beszélni, nyugodtan jöhet. Kihasználom a digitális világ előnyeit is, videótelefonálok, konferenciahívásokat bonyolítok, és kétszer egy héten az irodába is bemegyek. Annyit vagyok a kislányommal, amennyit csak kell. Tökéletesen működik.

 

Kovács-Hain Zsuzsa

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!