Amikor nem is olyan könnyű összebújni, avagy a szülőség és a szex

Amikor nem is olyan könnyű összebújni, avagy a szülőség és a szex

Szülőként elsősorban anya és apa vagytok. Kicsit megszűnik a nő és a férfi, de ugyanúgy vágytok arra, hogy ezt a mivoltotokat, és a szexualitásotokat is megélhessétek a mindennapokban.

Sokszor nagyon nehéz lavírozni a hétköznapok akadályai közt. Nehéz anyának, apának lenni, és emellett még megfelelni más frontokon is. Az, hogy a gyermekek mellett még egymásra is jusson elég idő és figyelem, néha teljesen kivitelezhetetlennek tűnik. A szex viszont minden párkapcsolatban fontos tényező. És itt a csapda! Nem tudtok egymásra elég figyelmet fordítani, a szexuális életetek megsínyli ezeket a változásokat. Legrosszabb esetben akár meg is szűnhet, ami magával ránthatja az egész kapcsolatot.

A szex minden férfi és nő szükséglete. Ennek fizikai és lelki háttere is van, nem lehet tehát csak úgy elmenni a probléma mellett.

De mit tegyetek? Rajtakaphatnak a gyerekek!

Szülőként nemcsak a heti menü megtervezése, a gyerekek mindennapi logisztikája jelent igazi kihívást, hanem az is, hogy miként „oldjátok meg” az együttléteket. Hogy teremtsetek lehetőséget saját magatoknak egy-egy pásztorórára?

Nyilván senki nem akar olyan helyzetbe kerülni, amelyben megzavarhatják a gyerekek. Ez minden szülő (egyik) rémálma. De sajnos tudnotok kell, ha már gyermek van egy kapcsolatban, ő lesz az első, és minden más kicsit háttérbe szorul. Tökéletes alkalmat találni egy kis szexhez, nem lehet. Bármikor történhet (és történik is) valami, ami a továbbiakban kihozza belőletek a kreatív éneteket. Megpróbáltok mindent bevetni, hogy egy-egy villámgyors együttlétre legyen lehetőségetek.

Az éjszakák sem jobbak, mint a nappalok. A gyerek(ek) ekkor is be tud(nak) kavarni a jól eltervezett dolgokba. Sajnos a korábbi elvárásokat, vágyakat és elképzeléseket el kell osztani kettővel, és el kell fogadni, hogy néha hoppon maradtok.

5 tipp – Így kerítsetek időt egy kis szerelmeskedésre

1. A jól bevált mese

A gyerekek imádnak mesét nézni, ez tény, így egy kis mesenézés elterelheti a figyelmüket arra a félórára, míg a pároddal élvezitek egymás társaságát. Jóllehet, ez nem minden esetben működik, azért jó lehet egy gyors menethez.

2. Drága nagymami

Ha a nagyszülők bevethetők egy-egy órára valamikor, ne hagyjátok ki. Ez mindenkinek jó: a nagyinak, papinak azért, mert unokázhatnak végre, nektek meg azért, mert együtt lehettek – úgy is!

3. Éjszaka a nagynéninél

Ha már kicsit nagyobb a gyerkőc, aludhat a nagynéninél, nagyinál egy-egy éjszakát. Ez kiváló alkalom lesz arra, hogy kicsit egymással foglalkozzatok.

4. Éljen a home office!

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy mindketten otthon lehettek, honnan tudná meg a munkáltatótok, hogy a félórás ebédszünet kicsit hosszabbra nyúlt?

5. A reggel sok mindenre jó

Nem feltétlenül kell a reggeleket alvással tölteni, essetek egymásnak ebben a napszakban. Amíg minden gyerek alszik, foglalkozhattok sok-sok érdekes dologgal. A reggeli ráér később. Csak el ne késsenek!

Minden alkalom, amikor úgy próbáltok alkalmat találni a szexre, hogy a gyerekek otthon vannak, tele van izgalommal. Ki akarna órákig magyarázkodni, hogy miért csúszott le apa nadrágja, és anya melltartója miért hever a mosókonyha padlóján? Természetesen igyekszünk elkerülni az ilyen helyzeteket, de ez nem mindig könnyű. Kössetek kompromisszumot, alkalmazkodjatok a családi élethez, és találjátok meg azokat az időszakokat, amikor biztonságban szerethetitek egymást.

 

Tarjáni Rita

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!