Aludj el szépen, kisbabám!
igy alszik a baba

Aludj el szépen, kisbabám!

Az alvás olyan dolog a kisbabád életében, ami az étkezés mellett az egyik legfontosabb a fejlődése szempontjából. Még akkor is, ha nem sírós, és könnyen elalszik, észrevehetted, hogy akkor érzi igazán jól magát, ha biztonság veszi körül. De mi adja meg számára ezt az érzést?

A nyugalom elérése az egyik legfontosabb tényező, ha a kisbabád alvásáról van szó. Ehhez az alvás előtti etetés is hozzájárul, hiszen ettől kerül igazán nyugodt állapotba. Biztonságot jelenthet számára a te közelséged, a megszokott illatok és hangok, egy lágy zene esetleg.

Ám, ami még nagyon nagy segítség lehet az ellazulásban, az az első kis játéka, az alvókája.

Ez az alvóka nem feltétlenül egy plüssjáték. Sok baba inkább egy textilpelust morzsolgat, vagy a kedvenc takarója nélkül nem akar elaludni. Az alvóka segíti a babát a megnyugvásban, nem érzi magát egyedül a kiságyban.

5 tipp – Így válassz alvótársat a babádnak

 1. Sokan már azelőtt beszerzik az alvókát, hogy a babájukat a kezükben tartanák. Így már a születése után vele lehet a kis játéka. Persze ilyenkor még nem sokat jelent számára, de ettől eltekintve érdemes előre megvenni. Az illat, a tapintás így már ismerős lesz a babádnak, és könnyebben marad a kiságyban.
 2. Mindenképp az alvási szokásainak megfelelő alvókát kell választani. Ha például nyugodt alvó, nem sokat mocorog álmában, akkor kiváló választás lehet egy pelus vagy egy takaró is, hiszen azt meg tudja fogni a kis kezével, morzsolgatni tudja, és könnyen pótolható. Ám, akkor, ha sokat mozgolódik, forgolódik, akkor inkább válassz egy plüsst, amit ölelgethet, nehogy a nyaka köré tekeredjen a pelus vagy a takaró
 3. Vedd figyelembe, hogy a babád sokáig, akár évekig is együtt alszik majd a kis alvókával. Fontos tehát, hogy könnyen mosható legyen.
 4. Ugye te is találkoztál már olyan síró kisgyermekkel, aki az elveszett alvótársa miatt nem tudott elaludni. Előfordulhat, hogy ottfelejtitek valahol, vagy elhagyjátok. Ezért érdemes akár több darabot is venni az ominózus alvókából, hogy ne érhessenek meglepetések.
 5. Legyen az anyaga bababarát, ne szintetikus vagy műanyag.

Miért jó egy alvóka?

Egy kisgyermek számára az alvótárs nem egyszerű játék. Vele osztja meg az élete fontos pillanatait. Vannak olyan élethelyzetek, amelyeket nem tud és nem is akar nélküle megélni. A segítségével gyógyítja önmagát, a lelkét, és az érzelmi egyensúlya megtalálásában is hasznos segítőtárs.

Lássuk, mikor kell legjobban egy alvótárs:

Segít az elalvásnál

Újszülött korban ennek még nincs igazán jelentősége, inkább az illat és a tapintás ad biztonságot a picinek. Nagyobb babakorban azonban, amikor a szeparációs szorongás is bekúszik a képbe, nagyon sokat segíthet egy kis játék vagy takaró abban, hogy a gyermek megteremthesse saját magának az alvás légkörét és biztonságban érezhesse magát.

"Meghallgat", ha kell

A mindennap átélt élmények lehetnek pozitívak és negatívak is. Ha van egy beszélgetőtárs, akkor a gyermek nem tartja magában az érzelmeit.

Megvigasztal, segít megnyugodni

Ha a gyerkőcnek rossz napja van, sokszor még anya sem tudja megvigasztalni. Ilyenkor jól jön egy bizalmas jóbarát, aki segít megnyugodni, segít levezetni a feszültséget.Mindenhova elkísér

Vannak olyan esetek, amikor szükség van egy darabkára az otthoni légkörből. Ilyen egy betegség esetén az orvos látogatása, az ovis vagy bölcsis beszoktatás ideje, egy utazás, nyaralás. Segít feldolgozni az idegenektől való félelmet.

Lehet vele játszani, lehet róla gondoskodni

Ha egy plüssállatka vagy egy baba az alvótárs, akkor valódi társ a játékban is. Legyen szó akár egy mesekönyv közös nézegetéséről, valamilyen szerepjátékról, az alvóka mindig kéznél van. Lehet róla gondoskodni, "anyukája", "apukája" lehet a gyermek, megeteti, megfürdeti a kis játékot, öltözteti és atja, akár egy igazi szülő.Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!