A várandósság jelei 1. rész

A várandósság jelei 1. rész

Tökéletesen emlékszem a pillanatra, amikor az a bizonyos terhességi teszt pozitív eredményt mutatott. A szívem majd’ kiugrott a helyéről. Érdekes, izgalmas érzés volt, pedig én már a teszt nélkül is sejtettem, hogy várandós vagyok. Összegyűjtöttük most neked azokat a jeleket, amelyekből egyértelműen arra következtethetsz, hogy egy kis élet növekszik benned.

Az első jelek

Minden nő, ha elmarad a rendes menstruációja, és már rendszeres nemi életet él, arra gondol, hogy valószínűleg kisbabát vár. A szervezetben ugyanis akkor, ha a méh nyálkahártyájába beágyazódik a megtermékenyített petesejt, azaz a szedercsíra, a placenta a chorionicus gonadotropin nevű hormont kezdi el termelni. Ez a hormon utasítja a petefészkeket, hogy tovább termeljék az ösztrogént és a progeszteront. Ez által nem történik újabb peteérés, és elmarad a menstruáció.

Egy a baj, ez a tünet még önmagában nem bizonyíthatja 100%-ban a babavárás tényét, ugyanis a menzesz más okokból kifolyólag is elmaradhat. Akár hónapokig is tapasztalhatsz kimaradást. Az viszont már növeli a várandósság valószínűségét, ha a melleid megnőnek, érzékennyé válnak, a bimbóudvar sötétebb lesz, a bimbók kissé kiemelkednek. A reggeli rosszullétek, hányinger és a sűrű vizelési inger is jelek lehetnek.

Amikor már gyanakszol…

A várandósságnak vannak ún. valószínű jelei, amelyek jobban alátámasztják a gyanút, kisbabát vársz. Ilyen jel például az, hogy a méh megnagyobbodik, a méhszáj felpuhul. A harmadik hónap tájékán az alhas kissé nagyobb lesz, ami már kívülről is látszódhat. Három héttel a beágyazódás után (vagy kb. hat héttel az utolsó menzesz után) a chorionicus gonadotropin nevű placenta-hormon kimutatható a vizeletben Ekkor egy egyszerű terhességi tesztet percek alatt elvégezhetsz. Azonban, bár a pozitív teszteredmény (a hormon kimutatása) csaknem mindig korrekt, a negatív eredmény nem feltétlenül megbízható. Ha pozitív a teszt, ideje orvoshoz menned, ha negatív, végezz egy kontroll-tesztelést.

A megbízható jelek

A terhesség jelei között három, valóban megbízható jel van:

 1. a baba szívverése, amit az orvos sztetoszkópjával hallhat kb. az ötödik hónap kezdetétől.

 2. A baba aktiv mozgása, ami kb. ugyanabban az időben érezhető és

 3. a baba láthatóvá válik a képernyőn egy ultrahangos vizsgálat során.

Folytatjuk.


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!