A várandósság felelősség és öröm egyben

A várandósság felelősség és öröm egyben

Amikor két csíkot látsz a terhességi teszten, elkezdődik az a csodás időszak, ami folyamatos változással van tele. Megváltozik a tested, megváltozik a hozzáállásod sok mindenhez, és megváltozik az egész életed. Hatalmas öröm ömlik rád, ugyanakkor óriási felelősség is, hiszen egy kis élet növekszik benned. Mit tehetsz azért, hogy a babád a lehető legegészségesebb közegben fejlődhessen? Olvass tovább!

 Az egészség álljon az első helyen!

A kismama, amikor először orvoshoz megy, nagyon sok kérdéssel, bizonytalansággal van tele. Szeretné tudni, mikor jön majd világra a kicsi, vajon egészséges lesz-e, hogyan zajlik majd a szülés, császármetszés vagy természetes szülés, mit csinálhat majd a várandósság alatt és mit nem.

dr-sobel-gabor-kicsi
Dr. Sobel Gábor

„Fontos tudni az utolsó menstruáció első napját, ugyanis ebből tudjuk kiszámolni a szülés várható idejét. A nőgyógyászati vizsgálatot követően elmondjuk a jó hírt és felvázoljuk a 9 hónap során elvégzendő vizsgálatokat illetve azok sorrendjét” – mondja szakértőnk, Dr. Sobel Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos. „Elmondjuk, hogy szükséges felkeresni a védőnőt, a háziorvost, és a fogorvost. Felhívjuk a figyelmet a nem kötelező, de szükség esetén elvégezhető egyéb vizsgálatokra (genetikai vérvétel: kombinált teszt, NIPT tesztek). Én, a magam részéről minden kismamának elmondom, hogy milyen fontos a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás. Átbeszéljük, hogy mit, és hogyan lehet étkezni a várandósság alatt, hogyan sportoljon a kismama.”

A kismamának néhány dologról meg kell válnia, ha szeretné, hogy a baba egészségesen fejlődjön. Ezeket a lépéseket neki kell megtennie, erre az orvos, a védőnő, a gyógyszerész, a barátnő nem képes helyette.

A kisbaba érdekében és a kismama egészségének megőrzéséért tartózkodni kell a következőktől

  • dohányzás
  • alkoholfogyasztás
  • drogok
  • várandósság alatt kerülendő gyógyszerek
  • nyers húsból készült ételek (pl. tatár beefsteak)
  • nyers hal
  • penészes sajtok
  • füstölt, ám nyers húsáruk

Lényeges, hogy a pozitív terhességi teszttől kezdve az egészség álljon a középpontban, az első helyen.

A mozgás szerepét sem szabad lebecsülni. Ha eddig sportolt a kismama, nem szabad abbahagyni amiatt, mert kisbabát vár. A lényeg az, hogy óvatosabban, az orvossal konzultálva, a baba érdekeit szem előtt tartva lehet folytatni a sportot.

A táplálkozás szerepe kiemelkedő

a-varandossag-felelosseg_es_egyben-orom2

Mivel az egészség alappillére – a mozgáson kívül – a táplálkozás. Fontos, hogy a változatos étkezés minden tápanyagtípust tartalmazzon. Legyen elegendő fehérje, szénhidrát és zsír az étrendben, az alapanyagokat pedig úgy kell megválasztani, hogy megfelelő mennyiségben jussanak a szervezetbe vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok.

gravida_optima-bliszter-2A megnövekedett tápanyagigény kiegészítésére tudatos választásra van szükség, és érdemes várandósvitamint is szedni. A Gravida Optima jó választás, mert már a babatervezés időszakában is szedheted, végig a várandósság alatt is, és egyetlen dobozban, kétféle kiszereléssel támogatja egészséged megőrzését egészen a szoptatás végéig.

itt tudod megvásárolni

Amikor kisbabát szeretnél, mérlegelned kell, hogy a jelenlegi életmódod megfelelő háttér-e a fejlődésének. Ha úgy találod, változtatnod kell, tedd meg mielőbb, mert a döntéseddel egyben valaki más egészségéért is felelsz, aki fontosabb mindenki másnál.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!