A párod szereti a várandós testedet is, hidd el!

A párod szereti a várandós testedet is, hidd el!

Amikor várandós leszel, az örömöd határtalan. Néha azonban csak konokul állsz a tükör előtt, és nézed a tested változását. Egy bálnának érzed magad, és azon aggódsz, vajon a párod is annak lát téged? Mi, nők sokszor túlgondoljuk a dolgokat. A férfiak valószínűleg teljesen másképp éreznek és másképp állnak hozzá a nőhöz, aki a gyermeküket hordja a szíve alatt.

Amikor az első gyermekemet vártam, egy teljesen új dolog részese lettem. Őrült tempóban növekedett a kisbabám, ami nagyon furcsa és felemelő érzés volt. Az ő növekedésével egyenes arányban azonban az én testem is csak nőtt. Sokszor még sírtam is a tükör előtt, mert akkorának láttam magam, mintha legalább kettő lenne belőlem. Amikor egyszer a kanapéra lehuppanva hangot is adtam az elkeseredésemnek (Jaj, olyan nagy bálna vagyok, mikor lehetek olyan, mint régen? stb.), a férjem csak annyit mondott: „Ne keseredj el, csodálatos vagy, és ne feledd, ott bent most épp lakik valaki!”

Ez a mondat elég volt ahhoz, hogy soha többé ne kételkedjem abban, hogy a férjem úgy is szeret, ha épp sokkal-sokkal több kiló vagyok, mint akkor, amikor megismert. Ez valahogy megerősített abban is, hogy nagyon jól választottam.

Hogy valójában hogyan gondolkodnak erről a férfiak? Eddigi tapasztalataim szerint teljesen máshogy, mint a nők. A barátnőim, amikor kisbabát vártak, szintén kétségbeesettek voltak, hogy striáik lettek, zsírpárnáik nőttek ott is, ahol eddig nem voltak. Féltek, hogy nem áll majd vissza testük a várandósság előtti állapotba. Amikor erről beszélgettünk, sokszor megrémített, mennyire komolyan el vannak keseredve.

Körbejártam hát kicsit a témát, megkérdeztem néhány ismerősömet, ők milyennek látták várandósan, és milyennek látják most a feleségüket, szerelmüket, és hogyan élték meg a várandósságot.

Eszternek és Donátnak három gyermeke van, két közös, Áron és Petya, akik ikrek, és oviba járnak illetve Eszter első házasságából született Gréti, aki már iskolás. Eszter első férjével a válás csúnyán zajlott. Eszter egy nagy adag önbizalomhiánnyal jött ki abból a kapcsolatból. Amikor az ikreket várta, a határtalan boldogsága mellé fokozódó félelem társult. Rettegett, hogy Donátnak nem fog tetszeni, hiszen óriásit változott a teste. Donát persze imádta Esztert (mind a mai napig így van ez). „Végig ugyanolyan vonzónak találtam Esztert, mint előtte. Nem is értem, hogy a nőknek miért olyan központi téma ez. Szerintem egy várandós nőnél nincs szebb a világon. Ilyenkor ragyognak. Eszter pedig mind közül számomra a legszebb volt és most is annak látom. A teste három gyönyörű gyermeket hordott, és adott életet nekik. Ennél nincs nagyobb feladat.”

Angéla és Gábor három éve házasok, Angéla pont most várja első gyermeküket, aki kisfiú, és a Benett nevet választották neki. A 36. hétben járnak, így már nem kell sokáig várniuk arra, hogy a karjukban tarthassák a kis jövevényt. Angéla tele van önbizalommal, talán ő az egyetlen a barátnőim közül, aki elégedett a testével, nem ostorozza magát. Gábor pedig istennőként tekint rá. „Imádom minden porcikáját, az összes kis csíkot a testén. Egyáltalán nem zavarnak a változások, hiszen az én gyermekemet várja. Szerintem nem volt szebb a várandóssága előtt, ugyanolyan gyönyörűnek látom most is.”

Ági és Péter két kamaszkorú fiú szülei. Az összes barátnőm közül Ági volt a legjobban kiborulva a testét érintő változások miatt. Sokat hízott mindkét várandóssága alatt, ami elvette a maradék önbizalmát is. A szülés után nehezen tudott visszafogyni, ezért folyamatosan diétázott. A gyerekek boldoggá tették, de a saját maga miatt érzett szomorúsága kezdett rajta elhatalmasodni. „Attól tartottam, hogy Ági depressziós lesz az első kisfiunk születése után. Igyekeztem nagyon, hogy ne érezze rosszul magát, sokat kényeztettem. A szülés utáni depressziót elkerültük, de Ági nem érezte magát valahogy teljesnek. Nehéz időszak volt ez, pedig sokszor és sokféleképpen kimutattam, mennyire szeretem. A második gyermekünk születésekor már készültem. Folyamatosan bátorítottam Ágit, és éreztettem vele, hogy mennyire fontos számomra ő mint nő. Elmondtam neki, hogy nem érdekel, hogy a teste változott, nem számít, hogy hány kiló. Én is változtam az évek alatt és nem várom el, hogy ő ugyanolyan legyen, mint a fiúk előtt. Most is csodálatos nő számomra. Remélem, ő is így vélekedik rólam.”

A megkérdezett férfiak mind különlegesnek látják a szerelmüket és a várandósság alatt is annak látták őket. Párjaik azonban sokszor érezték azt, hogy a nem találják elég vonzónak őket, nem látják már annyira szexinek. A férfiak azonban csodálatosnak találták az átalakulást. Teljesen természetes, hogy a test változásokon megy keresztül a várandósság és a szülés során. A férfiak közül pedig csak nagyon keveseket érdekelnek igazán a striák vagy az a néhány plusz kiló.

 

Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!