A párod megrettent az apaságtól? Segíts neki!

A párod megrettent az apaságtól? Segíts neki!

A férfiak többsége tart attól, hogy nemsokára apa lesz. Természetesen vannak kivételek, akik mindennél jobban vágynak arra, hogy édesapák lehessenek, így általánosítani most sem fogunk. A férfiak zöme azonban félti a jövőt…

Már eleve nehéz a tényt feldolgozni, hogy apa lesz. Erre van kilenc hónapja, mégis bizonytalanság gyötri. Hidd el, a baba születése után ez az egész a múlté lesz. Jó hír, hogy a férfiak szorongása oda vezet, hogy végre felfogják, hogy felelősségteljes felnőttként kell viselkedniük. Megkomolyodnak, sokan pénzügyi szempontból is helyre teszik a dolgokat, mert rájönnek, a gyermek a legfontosabb.

Lássuk, mik azok a dolgok, amelyektől megijed egy férfi, amikor megtudja apa lesz.

1. Mi lesz a szexuális életünkkel?

A férfiak számára a szex nagyon fontos egy párkapcsolatban. Amikor egy harmadik személy, azaz a kisbaba bekerül a képbe, megijednek, hogy minden megváltozik a szexben. A várandósság elejétől tényleg minden megváltozik: a férfiak féltik a babát, a nők libidója ingadozik. A férfiak többnyire megértők ezen a téren, mégis elbizonytalanodnak, hogy meddig tart majd ez az időszak. A baba születése után egy bizonyos ideig nem szabad szexelni, ez főleg az első hat hétre vonatkozik. Sok párnál nehézkes a szex a szülés utáni időszakban, de sokan annyira fáradtak (igen, a férfiak is), hogy a szex az utolsó, amire vágynak.

2. Mihez kezdek majd egy kisbabával?

Mi, nők teljesen másképp éljük meg a várandósság kilenc hónapját, mint a párunk. A férfiak többnyire el sem tudják képzelni, milyen érzés lehet, hogy a testedben egy kis emberke fejlődik. Segítség lehet, ha a párod elmegy veled ultrahangra, hiszen ott láthatja, hallhatja, szinte kézzel fogható számára a baba.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kicsi születése után az apuka egyből tudni fogja, mit is kezdjen a csöppséggel. A kötődés a férfiak és a gyermekük között később alakul ki, mint az anya és a gyermeke között. A férfi, az apa sokszor érzi magát kívülállónak. Emiatt sokan depresszióval is küzdenek.

Hirtelen apa leszek, mi lesz a bennem lévő férfival?

Vége a gondtalan éveknek, elérkezett a felelősség korszaka. Már ez a gondolat is kétségbeejtő egy férfi számára. A gyermektelen barátok elmaradoznak, a közös sörözések is ritkulnak, a gyors autóból családi egyterű lesz, a hangos metálzenéből Mozart. Most más dolgok kerülnek előtérbe, más dolgok lesznek fontosak. Ezt egy férfinak nehéz elfogadni.

Lesz elég pénzünk felnevelni?

Amíg egy férfi fiatal, gondtalan, nem nagyon számít, hogy mi lesz holnap. Egy gyermek felnevelése bizony sok pénzbe kerül. A férfiak számára megdöbbentő és sokkoló azzal szembesülni, hogy mennyibe kerül a bababútor, a pelenka, és milyen összeget visznek el a kisruhák, a játékok, a babakocsi és sok más dolog. Nem véletlen tehát, ha a leendő apuka szorong, hogy hogyan oldja meg ezt a gyermek 18-20 éves koráig…

Sokat segíthetsz a párodnak abban, hogy ne idegeskedjen a baba születésével és felnevelésével kapcsolatban. Kérd meg, hogy, ha teheti, kísérjen el a vizsgálatokra, így ő is részese lehet az izgalomnak, testközelibbnek éli meg ezt a csodát. Hallgassátok együtt a szívhangját, vond be a gondolataidba, beszélgessetek a jövőről.


Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!