„A második babámra tudatosabban készültem”
fotó: Borzi Vivien

„A második babámra tudatosabban készültem”

„A második babámra tudatosabban készültem”

Tomán Szabina második kislánya, Szofi januárban született meg. Az egykori modell mesélt nekünk a várandósságairól, az azok alatti és az azokat követő kihívásokról, valamint arról, hogyan tudta visszanyerni korábbi alakját, aminek egyben a Toman Diet program létrejötte is köszönhető.

Teljesen más volt a második várandósságom, mint az első, Amirával – kezd bele Tomán Szabina. Máshogy álltam az egészhez, tudatosabban készültem rá. Nem is ez a pontos megfogalmazás, inkább azt mondom, hogy érettebb voltam. Amirát várva túl sok információt kaptam és nem tudtam igazán mit kezdeni velük, azaz nem tudtam pontosan, hogy azok közül mi is a legjobb nekem. Sok mindenbe belekóstoltam, többek között ennek az lett az eredménye, hogy az első terhességem alatt harminc kilót híztam. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy korábban, amíg modellként dolgoztam, szinte mindent megvontam magamtól, sanyargattam magam. Nemcsak az egészségtelen ételeket száműztem, hanem az egészségeseket is, ha csak egy kicsit is több szénhidrátot tartalmaztak, mint amennyit megehettem. Arra figyeltem végig, hogy a mágikus 90-60-90-es méreten belül maradjak. Éppen ezért, amikor babát vártam, a gyermekemre való tekintettel az volt a mottóm, hogy nekem senki se mondja meg, miből mennyit egyek – így szépen bepótoltam mindent, amit korábban megvontam magamtól.

A második várandóssága alatt miben nyilvánult meg a tudatossága és hogyan hatott a súlyára?

Nagyon odafigyeltem arra, hogy naponta ötször étkezzem, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszak és a vitaminpótlásra is nagy hangsúlyt fektettem. Ez utóbbiból, amit csak lehetett, természetes úton vittem be a szervezetembe, így például rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottam, kiegészítésként pedig a most kapható, kimondottan erre a célra készített komplex kismamavitamint is szedtem. Bár a családom és a munkám mellett kevesebb időm jutott a mozgásra, de ha tehettem, jógáztam, és beiktattam egy-egy nagyobb sétát is az életembe. Azt gondolom, ennek a tudatosságnak köszönhető, hogy Szofit várva összesen 12 kg-ot híztam.

Hogyan tudta leadni a felesleget az első és második várandósságát követően?

Amira születésekor lement rólam 8 kg, ami a szoptatás alatt szépen vissza is jött. Bevallom, ez testileg és lelkileg is nagyon megviselt. A szoptatás befejezését követően kezdtem el tudatosan foglalkozni az étkezés kérdésével, konkrétan a diétával. Pontosan érzékeltem, hogy milyen tápanyagra hogyan reagál a szervezetem, mit mivel kell kombinálnom, és így egy nagyon hatékony étrend alakult ki, amelynek köszönhetően aránylag hamar vissza is nyertem a korábbi alakomat, és amely a későbbi, fehérjediétás programom alapjául is szolgált. A pozitív tapasztalatoknak és visszajelzéseknek köszönhetően pedig úgy éreztem, ez az én utam és létrehoztam a saját márkámat, a Toman Dietet. Jelenleg is ezzel foglalkozom, diétás tanácsokat adok, étrendet állítok össze mindazon fogyni vágyók számára, akik hozzám fordulnak. Jó érzés, hogy a saját tapasztalataimra alapozva tudok segíteni nekik, és ezzel meg tudom adni számukra azt az ösztönzést is, hogy valóban elérhetik a vágyott súlyt. Büszke vagyok arra, hogy hónapról hónapra egyre több sikertörténetről számolnak be a diétás- és életmódprogram követői, hiszen a leadott kilóik számával együtt az életminőségük is megváltozik, sokkal kiegyensúlyozottabbá, magabiztosabbá válnak.

 

Dr. Jármi Hilda

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!