A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

 1.  Kísérd figyelemmel a baba mozgását

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Fontos, hogy a babád elegendő mennyiségű rúgással adjon hangot annak, milyen jól érzi magát. A kevés magzatmozgás sok mindenre utalhat. Ha úgy érzed, keveset mozog, azonnal jelezd az orvosodnak.
   
 2. Ismerd meg a harmadik trimeszterben esedékes vizsgálatokat

  Mostanában valószínűleg már kéthetente kell látogatást tenned az orvosnál. A 36. hét után ez már heti rendszerességű. Ahogy közeledik a szülés időpontja, egyre több az ellenőrzés.
   
 3. Ha eddig nem tetted, látogass el a szülészetre

  Néhány kórház engedélyezi, hogy megfelelő öltözékben a gyermekágyas osztályt is meg lehessen tekinteni. Ha ilyen kórházat választottál, semmiképp ne hagyd ki. A szülészeti osztály és a szülőszoba látogatása hasonlóan érdekes és fontos.
   
 4. Készülj fel a szoptatásra

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Beszélj szoptatós anyákkal, olvass cikkeket, hogy megismerkedj a szoptatással. Nyugodtan beszélj szoptatási tanácsadóval vagy védőnővel, ha aggódsz, vagy nem vagy biztos valamiben. Minél többet tudsz elméletben, annál könnyebb lesz majd a gyakorlatban.
   
 5. Válassz gyermekorvost

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Nézz körül a lakóhelyeden, olvass fórumokat. Beszélj a védőnőddel, hogy ő kit ajánl. Ha van rá alkalom, keresd fel személyesen is a választott orvost.
   
 6. Állítsd össze a baba felszerelését

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Igazából ez csak egy lista, amit be kell még szerezni a kicsinek és neked a szülés utánra. Ennek elintézése az apuka feladata.
   
 7. Alakítsátok ki a gyerekszobát

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Az első egy-két hónapban szerencsés, ha a baba a mamával egy szobában alszik. Ezután már lehet saját szobája is, ha ti úgy akarjátok.
   
 8. Mosd ki a babaruhákat és az ágyneműt

  Minden kis ruhácskát speciális mosószerrel érdemes kimosni, majd gondosan kivasalni. A meleg vasaló ugyanis baktériumgyilkos is.
   
 9. Csinálj pocakfotót

  Ez egy jó emlék lesz szülés után. Csináltathatsz a pocakodra már testfestést is teljesen veszélytelen festékkel.
   
 10. Csomagold össze a kórházi pakkot

  A legfontosabb lépések, ha babát vársz – 3. trimeszter

  Ebből általában több is van. Kell egy kisebb a szülőszobára, amely elegendő folyadékot, valami rágcsálnivalót, törlőkendőt, puha textilpelenkát, és sok más dolgot tartalmaz. Egy kell a te ruháidnak, amelyekre szükséged lesz a szülés után, és kell egy kisebb a babádnak. Pelenkát se felejts el csomagolni, mert azt nem adnak a kórházban.
   
 11. Főzz előre, és fagyaszd le

  Ha mindenből dupla adagot főzöl és lefagyasztod, akkor a hazatérés után nagyon jó dolgotok lesz.
   
 12. Légy mindig nyugodt

  A várandósság kései szakaszában egyre nagyobb a stressz. Ám az nagyon fontos, hogy mindig maradj nyugodt. Íme néhány módszer:

• A relaxációs technikák segítenek megnyugtatni az idegeket

• Képzeld el a kisbabád, és bújj hozzá képzeletben

• Ne szégyellj kapcsolatba lépni a szülésznővel vagy az orvosoddal, ha bármilyen új vagy elhúzódó aggályod adódik

12+1. Ne ess pánikba, ha a baba nem érkezik időben

Előfordulhat, hogy a babád egy-két héttel tovább szeretné élvezni a jelenlegi „lakása” által nyújtott kényelmet. Ne aggódj, az orvosod kézben tartja a dolgokat, és időben cselekszik majd, ha szükséges.


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!