A gyermeked nem felejt, ezt ne feledd!

A gyermeked nem felejt, ezt ne feledd!

Minden gyermek ártatlannak születik. A legjobbat érdemli, ám nem mindig azt kapja. A szülők viselkedése meghatározhatja egy gyermek teljes gyermekkorát – pozitív és negatív értelemben is hat a gyermekre.

A gyermeknek szüksége van érzelmi biztonságra, amit elsősorban a szülei tudnak neki megadni. Ha nincs meg ez a háttér, a gyermek instabillá válhat. Az, hogy milyen kapcsolatod lesz a gyermekeddel, kizárólag rajtad múlik. A gyermeked ugyanis nem felejt, minden nyomot hagy benne.

Soha nem felejti el, hogy anya és apa hogyan viselkedik egymással

A gyermeked számára a ti kapcsolatotok a minta. Ebből tanulja meg, hogy egy párkapcsolat, egy házasság hogyan működik. Ha ti vitatkoztok, esetleg ezek a viták rendszeresek, vagy elfajulnak, az a gyermekben félelmet, féltést vált ki, ugyanakkor mellőzve érzi magát. Ennek komoly következményei lehetnek. A gyermeked azért, hogy figyeljetek rá, esetleg problémásan kezd viselkedni.

Soha nem felejti el, hogyan viselkednek vele a szülei

Sajnos sok szülő pofonokkal próbál pontot tenni egy-egy olyan dolog végére, ami akadályt jelent számára. A bántalmazás azon kívül, hogy bűncselekmény, a gyermeked lelkében komoly károkat okoz. Ezzel ő félelemből teszi majd azt, amit a szülők akarnak. Az önbizalma lassan semmivé foszlik, az önbecsülése talán ki sem alakul, az érzelmei összezavarodnak.

Ugyanígy a pozitív emlékek is megmaradnak benne. Mindig emlékezni fog arra, hogy milyenek voltak az együtt töltött szülinapok, milyen jó volt anyához bújni a kanapén, és milyen jó volt apa hangján végighallgatni a Négyszögletű kerek erdőt.

Soha nem felejti el, ha nem figyeltek rá a szülei

A gyermekedre áldozott idő a legfontosabb a számára. Hiába mondogatod neki, hogy mennyire szereted, ha nem töltesz vele minőségi időt. Ha mesél valamit, figyelj rá, mert arra mindig emlékezni fog, hogy nem hallgattad meg, amit mondani akar. A gyermekednek nem az a fontos, hogy mennyi ajándékot kap, ami aztán a sarokban végzi, hanem az, hogy tudja, a szülei mindig ott lesznek neki, ha gond van, nekik elmondhatja a gondolatait, ő biztos, hogy meghallgatják majd.

Soha nem felejti el, ha nem érezte magát biztonságban

Egy gyermek nem úgy "működik", mint egy felnőtt. A félelmeit nem tudja egyedül kezelni, megoldani. Ehhez a szülei segítségére van szüksége. Fontos számára, hogy tudja, számíthat anyára és apára. Ez a biztonságérzet megalapozza a felnőttkori felfogását, a saját gyerekéhez való hozzáállását.

Nagy a felelősséged szülőként…

Nagyon fontos, hogy te és a párod hogyan viszonyultok a gyermeketekhez. Ő mindent magába szív, mint egy szivacs, és mindig emlékszik majd a jó és a rossz dolgokra is. A felnőtt életében a gyerekkorban látott viselkedésformákat használva bánik majd a partnerével, a gyermekével.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!