A csodás szülés. Készülj fel rá!

A csodás szülés. Készülj fel rá!

Manapság nagy divat lett a minél természetesebb, fájdalomcsillapítóktól, zajoktól mentes szülés. Sok nő azonban csak a  szülőszobában szembesül a vajúdás fájdalmaival, és azzal, hogy valójában mivel is áll szemben. Sokszor ilyenkor dől meg az akarat, és a kismama mégis kér egy kis érzéstelenítést. A Newcastle-i egyetem kutatói erről készítettek tanulmányt, és rájöttek, hogy óriási eltérések vannak a nők elvárásai és valós tapasztalatai között.

Hogy lehetséges ez?

Annak ellenére, hogy a társadalmi nyomás igen nagy a természetes szülés irányába, Angliában a kismamák negyede végül mégis az epidurális érzéstelenítés mellett dönt, holott azt korábban nem tervezte.
Az, hogy a szülést és a vele járó fájdalmakat természetes folyamatként kezeljük, teljesen rendben is van, csak az a probléma, hogy a kismamákban ez erős frusztrációt okoz: amennyiben nem képesek otthon, érzéstelenítés nélkül megszülni gyermeküket, hajlamosak azt hinni, hogy elrontottak valamit.
Évek óta folyik a küzdelem azért, hogy a szülés folyamatát visszahelyezzék természetes környezetébe, kikerülve egy csomó fölöslegesnek tartott orvosi kezelést, beavatkozást. Ám félő, hogy a kezdeményezők átesnek a ló túloldalára, és mindeközben elfelejtkeznek a modern orvostudomány előnyeiről.

Ahogy az ember a fogát sem húzatja ki érzéstelenítés nélkül, miért kéne egy olyan fontos és gyönyörű dolognak mint a szülés fogcsikorgatások közepette megtörténnie?

Köztudott, hogy azok a nők, akiket bába és a partnerük is támogat vajúdás közben, könnyebben birkóznak meg a fájdalommal és kevesebbszer kérnek fájdalomcsillapítást is. De a segítő kezek ellenére a nőknek fel kell készülniük arra is, hogy ez néha nem elég - összegzi a kutatás.

Fontos!

A legfontosabb az, hogy kismamaként tisztában légy a lehetőségeiddel, hogy az adott helyzetben azt a módszert tudd választani, amely számodra leginkább megkönnyíti a szülés nehéz pillanatait. Nem szabad, hogy azt érezd, elrontottál valamit, amiért fájdalomcsillapítót kértél orvosodtól. Hiszen a természetes módszerek hangoztatói sokszor elfelejtik, hogy minden eset egyedi, és minden nőnek másra lehet szüksége ahhoz, hogy megbirkózzon a szülés nehézségei


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!