Kapcsolat a babáddal a 9 hónap alatt

Kapcsolat a babáddal a 9 hónap alatt

Érdekes élmény 9 hónapig hordozni valakit a pocakodban. Folyamatosan fejlődik, hall, érez mindent, reagál arra, ha simogatod, vagy beszélsz hozzá. Ismer, mielőtt egyszer is látott volna. Hát nem csodálatos?

Kommunikáció már az első hetektől

Várandósságod tele lesz meglepetéssel. A babád már egész korán érzékel téged, hiszen érzékszervei már a várandósság elejétől kezdve folyamatosan fejlődnek. A belső füle, a szeme és a nyelve már a negyedik héttől elkezd kialakulni – fejlődik a hallása, szaglása, ízlelése, lassan a tapintása is. A 24. héttől már reagál a külvilágra, és mindezt tudatosan teszi. 

A magzatvíz feladata

A kisbaba nagyon védett helyen van az egész 9 hónap alatt. A magzatvíz és a magzatburok óvja őt minden káros hatástól: zajoktól, ütődésektől, a hőmérséklet változásaitól. A magzatvíz ezen kívül a babával való kommunikáció eszköze, felülete is egyben. Gondoltad volna, hogy a magzatvíz segíti a baba ízlelésének finomodását is? A 13. héttől kezdve lenyeli és belélegzi ezt a furcsa, édeskés folyadékot. Ezek az aromamolekulák lesznek a baba ízlelésének megalapozói.

Így kötődsz hozzá

Kapcsolat a babáddal a 9 hónap alatt


1. Érzelmek
A magzat nagyon érzékeny kis lény, érzékeli a hangod, a mozgásod és mindent, amit érzelmileg átélsz. Ezért van rá is rossz hatással a stressz, ezért ha lehet, kerüld.

2. Táplálkozás
Étkezéseidkor különböző molekulák kerülnek a véráramodba, amelyek a méhlepény és a magzatvíz közvetítésével eljutnak a kisbabádhoz.Várandósságod 20. hetétől a baba már meg tudja jegyezni a különböző ízeket. Ezért nagyon lényeges, hogy szeresd, amit megeszel, változatosan és egészségesen táplálkozz. 

3. Gesztusok
Szintén a 20. héttől a kisbabád már szopja az ujját, érinti a lábait, fogékonyan reagál a simogatásra.

4. Különböző zajok
A hatodik hónaptól kezdve kisbabád a mindennapi zajokat is érzékeli már: a hangodat, az édesapja hangját, a zenét, a szívverésed… Ababád mozdulatokkal, vagy felgyorsult szívveréssel reagál ezekre. Beszélj hozzá sokat, játssz le neki olyan zenéket, amelyeket te is szeretsz, imádni fogja!

 

 Kovács-Hain Zsuzsa

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!