5 anyai szupererő – Te melyiket birtoklod?

5 anyai szupererő – Te melyiket birtoklod?

Egy anya valódi példakép lehet a lányának. Sok mindent tanultam én is az enyémtől, szinte észrevétlenül. Az emberi kapcsolataimat, köztük a párkapcsolatomat és a gyermekeimmel való kapcsolatomat is meghatározzák. Neked melyik szupererő van a birtokodban, amit anyukádtól lestél el?

Kiskoromban persze a fene gondolt arra, hogy ha figyelem az anyukámat, akkor majd az hatással lesz a személyiségemre. Azt sem tudtam, mi az, hogy személyiség, csak azt éreztem, hogy anyuból árad az erő. Mindent képes volt egyedül megoldani, és ez számomra szuperhőssé tette őt. Olyan erős volt a kapcsolatunk, hogy soha nem jutott eszembe, hogy esetleg nem szeret, vagy ilyesmi. Más, szintén elvált szülők gyerekei nem akarták, hogy az anyukájuk életébe érkezzen egy másik férfi. Nekem ezzel semmi problémám nem volt. Azt akartam, hogy az anyukám boldog legyen. Férjhez ment újra, és született egy húgom is, aki igaz, hogy féltestvérem, de ezt sosem éreztem így.

Rengeteget tanultam anyukámtól, és erre csak mostanában jöttem rá. Öt szupererőre is szert tettem általa…

1. Szeretet és önfeláldozás

Tőle tanultam, hogyan adjam át magam másoknak. Figyeltem őt egész gyerekkoromban, soha nem volt számára megerőltető, hogy bármit félretéve kakaót csináljon, ha kértük, vagy társasozzunk. Azért, hogy én edzésre mehessek, vagy trendi legyek a suliban, késő estig mosta a holmimat a Hajdu automatán, és soha nem volt egy rossz szava sem az életére. Amikor ez eszembe jut, sokszor elszégyellem magam, hogy azért nekem ez sosem volt ilyen egyszerű, és mennyit hisztizek, ha korán kell kelni, vagy eggyel több a mosás, mint szokott lenni.

2. Erő

Ha betegek a gyerekeim, vagy bántja őket valaki, hirtelen átváltozom, és anyatigrisként védelmezem őket. Ezt is anyutól tanultam. Nem telepedett rám, de tudtam, hogy egy erős háttérként áll mögöttem mindig. Ezt gyakorlom én is a gyerekeimmel. Tudniuk kell, hogy számíthatnak rám, és én, anya, elég erős vagyok, hogy bármi történik is, megvédem őket.

3. A döntés képessége

Mivel sokáig nem volt férfi az életében, neki kellett az apának is lennie a családban. Ez megkívánta, hogy saját, komoly döntéseket hozva neveljen minket és vigye a hátán ezt az egészet. Nekem sokkal könnyebb dolgom van, hiszen van férjem, akivel mindent megbeszélhetek, de a döntés képességét anyutól tanultam. Mindig képes vagyok meghozni a jó döntést – legalábbis abban a pillanatban a legjobbnak tűnőt.

4. A nőiesség ereje

Ez az egyik legfontosabb szupererő, ami minden nőnek fontos kelléke kéne, hogy legyen. Mégsem az. Számomra a nőiesség azt jelenti, hogy szeretem önmagam, tisztában vagyok azzal, hogy vannak gyengeségeim, de haladok az önelfogadás útján, ami majd elvisz a teljességhez. A nőiesség olyan erő, amit kislány korunktól tanulunk használni. Csak annak megy jól, aki előtt van egy (vagy több) jó példa.

5. Magabiztosság

Soha nem gondolkodom azon, hogy mit csináltam volna másképp. Mivel bízom a döntéseimben, abban, hogy mindennek megvan az oka, soha nem kesergek azon, hogy „mi lett volna, ha…” Ha anyu ezt csinálta volna, valószínűleg megőrült volna. Az élet nem egyszerű, ha egyedül kell nevelned egy gyereket és még keseregsz is, hogy sokkal jobb is lehettél volna. Élj úgy, hogy ne kelljen a múlton keseregned… ezt is tőle tanultam.

Te mit tanultál az édesanyádtól?

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!