5 + 1 tanács a gyors felépülésért – szülés után

5 + 1 tanács a gyors felépülésért – szülés után

Miután megtörtént veled életed legnagyobb csodája, azaz megszületett a kisbabád, valószínűleg kisebb dolgod is nagyobb annál, minthogy magadra is figyelj egy kicsit. Ámde a legjobbat akkor teszed a kisbabádnak és magadnak is, ha elegendő időt hagysz a testednek a regenerálódásra.

Az egészséges felépülés létfontosságú. Szültél, és a testednek időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően regenerálódjon, „meggyógyítsa” magát.

Íme 6 olyan dolog, amit feltétlenül tegyél meg a szülés utáni gyors felépülésért:

1. Pihenj 10 napig

Mivel nincs olyan díj, hogy „Az ágyból először kipattanó frissen szült anyuka”, nem is kell ezt a dolgot elkapkodni. A tested most ment át egy jelentős megpróbáltatáson, szüksége van a pihenésre!

Persze lehet, hogy a 10 napot kicsit soknak érzed, de ilyenkor ez a minimum. Még a leggyorsabb, legegyszerűbb szülés után is érdemes annyit pihenni, amennyit csak tudsz. Maradj ágyban a babáddal; etesd, aludjatok, ölelgesd.

2. Fogyassz nagyon sok folyadékot

Ha az embernek hirtelen egy újszülöttről kell gondoskodnia, hajlamos megfeledkezni önmagáról, és önnön szükségleteiről. Azonban a szervezetednek szüksége van vízre és tápanyagokban, vitaminokban gazdag folyadékra, hogy regenerálódhasson.

3. Az étrendedben szerepeljen sok fehérje és leveles zöldség

A kiegyensúlyozott vércukorszint fenntartása ugyanolyan fontos, miután a baba megszületik, mint azelőtt, hogy várandós lettél. A szervezetnek szüksége van a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerre a tejtermeléshez, a hormonok egyensúlyba helyezéséhez, és a megfelelő gyógyuláshoz. Szánj időt rá, hogy tápláld önmagad ugyanúgy, ahogy a babádat is táplálod.

Mit egyél?

A fehérje létfontosságú. A csirke, a tojás, vagy a tofu fontos annak érdekében, hogy az energiaszinted növeld, ez által pedig felgyorsítsd a gyógyulást. A sötét, leveles zöldségek pedig tele vannak tápanyagokkal. Párolva vagy salátának, akár turmixokba keverve is nagyon egészségesek. A forró levesek és raguk is nagyszerű választásnak bizonyulnak, mivel táplálóak és könnyen emészthetők.

4. Kérj nyugodtan segítséget

Néhány nap könnyebb lesz, mint a többi, de lesznek nehezebb, nyűgösebb napok is. Ilyenkor nyugodtan kérj segítséget. Hívj egy takarítót, vagy főzzön valaki. Az a fontos, hogy kérd a segítséget, mert senki sem gondolatolvasó.

Ha teheted, oszd meg a tapasztalataid másokkal is, akik hasonló élethelyzetben vannak, mint te. Csatlakozz egy csoporthoz a legnagyobb közösségi oldalon vagy a lakóhelyeden keress egy közösséget, ahol jól érzed magad, és eszmét is cserélhettek. Ez nagyban segít átlendülni a szülés utáni első egy-két hónapon, így megelőzheted a szülés utáni depressziót is.

5. Napfény, napfény és napfény

Amíg valaki vigyáz a picire, sétálj egy rövidet a környéken. Menj a szabadba egy fél órára, hogy magadba szívhasd a napfényt. Ez nemcsak a D-vitamin miatt fontos, hanem az általános közérzeted is javítja.

gravida_optima+1 A SZOPTATÁS VÉGÉIG SZEDD A GRAVIDA OPTIMÁT

A Gravida Optima várandósvitamin nemcsak a babavárás kilenc hónapja alatt nyújt számodra segítséget az egészséged megőrzéséhez és kisbabád fejlődéséhez, hanem egészen a szoptatás végéig támogatja a megnövekedett tápanyagigényed kiegészítését. Létfontosságú vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal látja el a szervezeted, és rajtad keresztül a kisbabád szervezetét. Ahhoz, hogy a tested mielőbb visszanyerje régi „önmagát”, mindezekre nagy szükséged van.

A lényeg: Légy jó önmagadhoz és regenerálódj boldogan!

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!