10 dolog, amit babaváráskor csinálsz

10 dolog, amit babaváráskor csinálsz

Ha voltál már várandós, a következő lista olvasása közben valószínűleg végig bólogatni fogsz. Ha most vársz babát, akkor lehet, hogy még nem találkoztál mindennel, amit itt felsoroltunk, de hozzá tudnál tenni ezt-azt.

1. Nem vagyok kövér, csak babát várok!
A kismamák sokszor teszik a kezüket a pocakjuk alá, mutatva ezzel, hogy nem túlsúlyosak, hanem babát várnak. Ugye te is csináltál ilyet? Vagy a buszon, amikor furán néznek rád, hogy szeretnél leülni. Olyankor is néha meg kell mutatni a pocakot. Ott bizony kisbaba van!

2. Kigombolod a nadrágod, amikor leülsz
Sehogy sem kényelmes már… növekszik a kisbabád, és így a pocakod is. A nadrág nyomja a pocakod, ezért jó lenne egy-két új ruci, amelyek kismamáknak készültek.

3. Szőrös a lábad, na és?
A pocak miatt van az egész! Nem tudsz olyan gyakran szőrteleníteni, mint a várandósságod előtt. Teljesen természetes, nem vagy ezzel egyedül. Sokkal jobb, ha azt az időt, amit a szőrtelenítésre szántál, pihenésre fordítod, nem igaz?

4. Egy kis nasi néha belefér
Elméletben persze tudod, hogy nem jó, ha nassolsz és sokat eszel, de azért néha kell egy kis plusz, hogy lecsendesítsd a farkasétvágyad.

5. A hangulatingadozásokat a hormonok okozzák, igaz?
Természetesen a hormonokra mindent rá lehet fogni, és te meg is teszed. Ez a legjobb menekülőút, ha valaki rákérdez, miért vagy egyszer ilyen, egyszer olyan…

6. Olyan fáradt vagy, hogy egy bödön kávét is meginnál
A koffein nem túl egészséges, de egy-két csésze kávé azért engedélyezett a várandósság alatt is. De kinek elég ez az ólmos fáradtság ellen?

7. Ha nincs kedved valamihez, a pocakra fogod
A házimunka, mosás, takarítás, főzés, vasalás nem tesz jót várandósság alatt, ugye? Hát persze, hogy nem! 

8. Lazán a kanapé alá söpröd, ha valami leesik
Nagy pocakkal senki sem hajolgat! Majd a férjed felporszívózza.

9. Beszélsz, zenélsz, énekelsz a pocakodnak
Megnyugtatunk, ez – akármilyen furcsának tűnik is – teljesen természetes dolog. Minden kismama beszél a csemetéjéhez, ez pedig a születése után segít megnyugtatni a babát, ha valamiért nyűgös. Felismeri majd a hangod.

10. Az, hogy egészséges legyen, a legfontosabb, de azért az is számít, hogy fiú/lány legyen
Persze, ezt nem mondod senkinek, mindig csak azt, hogy „az a fontos, hogy egészséges legyen”. De azért, amikor az ultrahangon kiderül a neme, akkor nagyon boldog vagy, ha épp olyan nemű, amilyennek te elképzelted.

Tudnád folytatni a listánkat? Ugye neked is vannak olyan kis dolgaid, amelyeket olyankor csinálsz, amikor mások nem látják? Írd meg nekünk, hogy mik ezek.


Ligeti Anna


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!