10 dolog, amit az apukámtól tanultam
apától tanulni

10 dolog, amit az apukámtól tanultam

Egy lány életében nagyon fontos szerepet tölt be az apukája. Az enyém az egész életemet meghatározta. Mindig számíthattam rá. Olyan tanításokkal hagyott itt, amelyek minden időben útmutatóul szolgálnak számomra. Íme, a 10 legfontosabb dolog, amit apukámtól tanultam.

1. Bármikor hívhatsz, én mindig ott leszek

Ez értendő volt a tinikoromban szervezett összes bulira, amire értem jött – akár az éjszaka kellős közepén is. De értendő volt arra is, ha valami bántott, hívhattam őt, mindig ott volt. És talán még most is…

2. A nők nagyon erősek, de kell egy férfi, aki mindig megvédi őket

Apu volt a férfiideálom. Kislány koromban azt gondoltam, pont olyan férj kell nekem, mint ő. Tudtam, hogy akármi történjék is anyuval, a húgommal, vagy velem, apu meg tud védeni. Ő volt a bástyánk. Mindig mondta, hogy mennyire tiszteli a nőket az erejükért, és büszke, hogy én is erős vagyok, de azt soha ne felejtsem el, hogy nem kell annak lennem, mert az a férfi dolga.

3. Mindig nevess – önmagadon is

Bármilyen nehéz idők is jártak, apu mindig tudott nevetni. Mindenből viccet csinált, és így még a rossz dolgok is elviselhetőbbé váltak. A mosoly mindenre gyógyír, ez nagy igazság. Persze anyunak az agyára mentünk…

4. A család a legfontosabb, ezért élünk

Mielőtt megszülettek a gyerekeim, ezt a fontos igazságot nem annyira kezeltem a helyén. Anyaként már persze minden világos. Ő is értünk volt.

5. Légy mindig önmagad

Akkor is erre buzdított, amikor nagyon nem akartam az lenni, aki vagyok. Sokszor éreztem azt, hogy legszívesebben más valaki lennék, akinek sokkal jobb élete van, sikeresebb, szebb, stb., stb. Apu ilyenkor csak legyintett, és azt mondta, nincs annál értékesebb, mint ami bennem van. Az ember személyisége teszi őt egyedivé. Ha ezt elveszíti, vagy készakarva hagyja maga mögött, senkivé és semmivé lesz.

6. Nem kell tenned semmit ahhoz, hogy mások szeressenek

Apu szerint az az ember, aki nem hajlandó úgy elfogadni, ahogy vagyok, nem érdemes arra, hogy figyelembe vegyem. A szeretet önzetlen, és, ha valamit tennem kell mások szeretetéért, az nem igazi szeretet.

7. Nem kell mindent elfogadnod, amit eléd dob a sors

Az, hogy felül is bírálhatom a lehetőségeimet, nem volt számomra mindig egyértelmű. Sokszor kértem ki apu tanácsát. Munkalehetőségekkel, emberekkel kapcsolatosan. Ő mindig elmondta a véleményét, de döntenem nekem kellett. Ő tanított meg arra, hogy nemet is mondhatok. Nagyon nehéz volt megtanulni, de segített.

8. A józan ész sokszor fontosabb üzenetet ad át, mint a szíved

Apu szívember volt, bár ezt szerette mindig is letagadni. Olyan tiszta szeretettel kevesen szerettek, mint ő. Azonban mindig azt tanította, hogy legjobb, ha fontos döntéseknél a józan eszemre hallgatok, és nem kombinálom túl a dolgokat. Ez eddig bevált.

9. Edd meg, amit kitálál

Ez nem azért volt fontos, mert szegények voltunk, és meg kellett enni, ami előttünk volt. Azért volt nagyon lényeges, mert ezzel megtiszteltük azt, aki az ételt készítette. Ez is a szeretet egyik megnyilvánulása volt apu szerint. És igen, nagyon jól esik, ha megeszik a főztömet.

10. Figyelj arra, hogy mindenben, amit csinálsz, legyen spiritusz

Kedv nélkül csinálni valamit, az olyan, mintha csak azért csinálnád, hogy csinálj valamit. Nem bonyolult, mégis az egyik legnagyobb lecke, amit tőle kaptam. Azóta is ehhez tartom magam, csak olyan dologba vágok bele, amiben érzem önmagam, és a lelkesedés nem hagy alább később sem.
Kovács-Hain Zsuzsa

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!