10 dolog a korai várandósságról – Vedd könnyedén, de légy tudatos!

10 dolog a korai várandósságról – Vedd könnyedén, de légy tudatos!

Csodálatos! Édesanya leszel, ez már biztos, hiszen a terhességi teszted pozitív lett, és az orvosod is megerősítette már. Minden bizonnyal sok kérdésed van a várandóssággal kapcsolatban. Összeszedtünk most neked 10 olyan dolgot, amit mindenképp érdemes tudnod.

1.   Korai terhesség és a tünetek

Amíg még egészen korai a terhesség, sokféle tünettel jelzi a jelenlétét. Jó, ha tudod, hogyan reagálj ezekre. Ilyen tünet például a reggeli rosszullét, ami valójában nemcsak reggel, hanem bármely napszakban jelentkezhet. Olvass utána, hogyan tehetsz ellene. Tájékozódj előre, hogy milyen vizsgálatokra számíthatsz majd a várandósságod alatt. Ne félj kérdezni! Amikor megkapsz egy-egy leletet, nyugodtan kérdezd meg az orvosodat vagy a védőnőt, hogy mi mit jelent pontosan.

2.   Élvezd a várandósságod!

Amikor egy nő kisbabát vár, megjelennek a kéretlen tanácsok is. Olyan, mintha az emberek hosszú sorban várakoznának csak azért, hogy neked valamit tanácsoljanak, elmondjanak. Ha nincs terhedre, hallgasd meg őket, de csak azt a tanácsot fogadd meg, amit szeretnél. Nyugodtan iktasd ki azokat az életedből, akik csak okoskodnak. A lényeg most az, hogy élvezz ki minden pillanatot, mert a kilenc hónap nem olyan hosszú idő.

3.   Sportolj nyugodtan

Tévhit, hogy várandósan nem lehet sportolni. Természetesen érdemes konzultálnod a nőgyógyászoddal, hogy mely mozgásformák javasoltak neked, és melyeket kerüld. Ha sportos életet éltél a várandósságod előtt, ne hagyd abba most sem. Akkor azonban, ha nem az edzőterem volt a második otthonod, akkor ne most akard elkezdeni a mindennapos edzést. Azt csináld, ami jól esik.

4.   Beszélj a kisbabádhoz

A babád őrült iramban fejlődik, de a hallása csak a 14-16. hét környékén alakul ki. Ennek ellenére a korai várandósság alatt is jó hatással van rá, ha beszélsz hozzá. Ez a gesztus ugyanis szorosabbá teszi a kapcsolatotokat. Amikor már hall a kisbabád, még mélyebb lesz ez a kapcsolat, és ez a szülés után is folytatódik majd.

5.   Szeresd a tested

Egyszerűen csodálatos a tested! Egy másik kis testet hordoz, végigkíséri a fejlődését, táplálja őt. Amikor pedig a méhen belüli időszak véget ér, életet ad neki. Szeresd hát ezt a testet, és adj meg neki mindent, amire szüksége van. Ne szidd magad az esetleges plusz kilók miatt, mert az negatívan hat a babádra is és rád is. Ne aggódj a striák miatt, ezek csodás lenyomatai az anyaságnak.

6.   Koncentrálj a legjobb pillanatokra

A kétcsíkos teszt megpillantása, a baba első mozgása, és sok más olyan pillanat van a várandósság alatt, amelyekre mindig emlékezni fogsz. Koncentrálj ezekre, jegyezd fel a fontos momentumokat. Később nosztalgiával fogsz majd visszaemlékezni rájuk.

7.   A vásárlásnál légy körültekintő

Ha a babádnak vásárolsz, könnyű elcsábulni. A friss kismamák hajlamosak sok olyasmit is megvenni, amiknek aztán nem veszik hasznát. Készíts listát azokról a dolgokról, amelyekre szükségetek lehet

8.   Készíts szülési tervet

Természetes, hogy már a várandósságod elején foglalkoztat a szülés gondolata. Millió kérdésed lesz, és mindre azonnal akarod a választ. Gondold végig, hogy mit szeretnél a szüléskor, és írd le pontokba szedve. Fontos, hogy kitérj minden apróságra. Foglald a szülési tervedbe azt is, hogy ki legyen bent veled a szüléskor, milyen fájdalomcsillapítást szeretnél, hogyan viszonyulsz a császármetszéshez. Ez a terv sokat segít majd.

9.   Gondolkodj előre

A várandósságod utáni időszak kulcsfontosságú része a szoptatás. Igyekezz minél többet megtudni róla. Kérj segítséget védőnőtől vagy laktációs tanácsadótól. Szerezz be mellszívót és hangolódj erre a csodás feladatra.

10.   Figyelj a táplálkozásodra

Már a fogantatás pillanatában is nagyon fontos, hogy a megtermékenyítés egészséges testben történjék, és a megtermékenyített petesejt egészséges méhbe ágyazódjék be. Ez elősegíti, hogy a fejlődése a megfelelő ütemben történjen, és hozzájárul a rendellenességek kialakulásának megelőzéséhez is. Azért te magad is sokat tehetsz, hogy a szervezeted a lehető legjobb formában legyen a kisbaba fogadására. Táplálkozz változatosan, és válaszd a Gravida Optima várandósvitamint, ami megfelelő arányban és kiváló minőségben támogatja a megnövekedett tápanyagigényed pótlását.

 

Tarjáni Rita

gravida_optima-bliszter-2Válaszd a Gravida Optimát, amelyet úgy állítottak össze, hogy már a várandósság előtt, a tervezés fázisában is szedheted. Ezzel komoly támogatást tudsz nyújtani a szervezetednek, és jelentős mértékben tudod pótolni az omega-3 zsírsavakat.

A Gravida Optima olyan kismamavitamin, amely a várandósság teljes ideje alatt is megfelelő arányban és kiemelkedő minőségben biztosítja számodra és fejlődő babád számára a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket. A szülés után, a szoptatás végéig alkalmazhatod. Kétféle beviteli formával támogatja a megnövekedett tápanyagigényed – ezzel együtt az omega-3 zsírsavak – pótlását.

itt tudod megvásárolni


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!